Skandalozna presuda: Fizičko maltretiranje djeteta u odgoju je dopušteno

PREKRŠAJNI sud u Zagrebu oslobodio je oca optužbe za zlostavljanje djeteta, a u obrazloženju presude stoji kako je dijete moglo predvidjeti takvu reakciju roditelja, jer je on i ranije agresivno reagirao.

U obrazloženju se nastavlja kako je njegovo agresivno ponašanje iniciralo samo dijete. Vrhunac cinizma u presudi je zaključak da je otac fizički i psihički maltretirao dijete, ali su to pripisali "roditeljskim obvezama da odgoji dijete", piše Jutarnji list. Ta je presuda na zagrebačkom Prekršajnom sudu izrečena početkom mjeseca.

Prije dva mjeseca joj se rastali roditelji

Zlostavljano dijete je 15-godišnjakinja, koju ćemo nazvati Ana, a prije dva mjeseca je doživjela rastavu svojih roditelja. Imovina još nije razdijeljena među roditeljima pa Ana još uvijek živi zajedno s majkom i ocem. Na sudu je ispričala da je otac brata i nju optuživao za razvod, jer je ona na to, navodno, nagovorila majku.

Zbog očeva maltretiranja je Ani dijagnosticiran stres koji se očituje u jakim glavoboljama i strahu, a ne može se niti koncentrirati. Sredinom ožujka se posvađala s ocem, a kada se vratila kući, pozdravila je samo brata, a roditelja izignorirala, što je njega jako naljutilo. Tada je počelo vrijeđanje i vikanje na nju te ju je stalno slijedio po stanu. Ona ga je nastavila ignorirati pa ju je on grubo okrenuo prema sebi.

"Ja sam te stvorio, ja te mogu i uništiti, gaduro"

"Kako se to ponašaš, govno jedno licemjerno! Znaš li u kakve te sve ustanove mogu smjestiti? Ja sam te stvorio, ja te mogu i uništiti, gaduro", kazao joj je otac, a ona je nakon toga pobjegla majci na posao. Kada se majka vratila s posla, otac joj je rekao da je Ana bila bezobrazna te da bi na nju trebalo pripaziti. Ana je drugog jutra oca prijavila policiji, a sud je njega oslobodio za zlostavljanje djeteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.