Započela sjednica sabora, Jandroković najavio da sljedećeg tjedna zasjedaju već od utorka

Foto: Hina

DANAS je nastavljena sjednica sabora na kojoj će zastupnici raspraviti uredbu EU-a koja bi trebala pridonijeti većoj pravnoj sigurnosti korisnika genetskih resursa, a nakon toga trebalo bi uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Prijedlogom zakona o provedbi Uredbe EU-a o mjerama usklađivanja za korisnike Protokola iz Nagoye o pristupu genetskim resursima te poštenoj i pravičnoj podjeli dobiti koja proizlazi iz njihova korištenja u Uniji, želi se pridonijeti pravnoj sigurnosti i povećanju povjerenja između stranaka Protokola iz Nagoye te svih dionika koji sudjeluju u pristupu genetskim resursima i podjeli dobiti od genetskih resursa.

Sljedeći tjedan radit će od utorka

Sjednica sabora započela je zahtjevima brojnih zastupnika za stankom na temu trenutne političke situacije. Istovremeno, ispred sabora je u tijeku prosvjed kojim se zahtijeva ratifikacija Istanbulske konvencije.

Predsjednik sabora, Gordan Jandroković, najavio je zastupnicima kako će idući tjedan raditi od utorka, umjesto od srijede.

Razloge nije navodio, no za pretpostaviti je da je razlog tomu opsežan posao koji Sabor čeka u sljedećih nekoliko tjedana, odnosno do ustavne stanke sredinom prosinca. Koncem idućeg tjedna trebao bi, primjerice donijeti Državni proračun za iduću godinu.

Raspored rasprava po danima objavit će se na vrijeme, rekao je Jandroković.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Sabor, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sabor.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.