Sindikat HŽ-a pisao Upravi: Radnici će se naprezati zbog dodatnog posla, dajte im više novca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

SINDIKAT hrvatskih željezničara poslao je Upravi Hrvatskih željeznica, posve ozbiljno, pismo u kojem traže da radnike dodatno novčano stimuliraju za poslove probe kočenja i popisa vlakova.

Uprava HŽ Putničkog prijevoza, inače teškog gubitaša, otkazala je naime ugovor s HŽ Cargom vezan upravo za probe kočinja vlakova i popis vlakova.

Sada bi te poslove trebale obavljali radnici HŽPP-a koji rade na poslovina strojovođe, nadzornika pregledača vagona (da, doslovno se tako zove radno mjesto op.a.), pregledača vagona, šefa vlaka - konduktera i konduktera.

Za HŽPP će nastati značajne uštede, ali za radnike će nastati dodatni poslovi što će dovesti do većeg obujma posla i naprezanja u radu navedenih radnika”, poručio je predsjednik Sindikata hrvatskih željezničara Ivan Forgač  koji traži od Uprave HŽ Putničkog prijevoza da se radnici za te poslove dodatno stimuliraju.

Forgač se pritom pozvao na članak 129. iz Kolektivnog ugovora te pozvao Upravu da s reprezentativnim sidikatima potpiše visinu iznosa kojim bi se radnici stimulirali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.