Sinčić poziva Uskok da istraži i Agenciju za plaćanja u poljoprivredi

Foto: HINA

PREDSJEDNIK Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je da bi nakon akcije u Hrvatskim šumama Uskok trebao "uskočiti" i među ljude u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koje je doveo i namjestio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Agencija je protuzakonito omogućila upis poljoprivrednog zemljišta u ARKOD Agrokorovim kompanijama, koje je Živi zid kazneno prijavio, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare održanoj ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

"Gospođa Matilda Copić već više mjeseci zbog svojeg upravljanja Agencijom predstavlja skandal, a njezini pomoćnici Mislav Šatović, Božana Bešlić, Antun Vujić i njihova rodbina su u stalnom sukobu interesa jer dodjeljuju sredstva sami sebi ili svojoj obitelji", ustvrdio je Sinčić.

Prozvao i ministricu poljoprivrede

Natječajima se manipulira tako da, čim se prijavi netko tko nije podoban, Agencija izmjenjuje uvjete natječaja ili pravilnik kako bi se namjestilo da natječaj dobije onaj koji i treba dobiti, rekao je Sinčić i pokazao više natječaja za mjere 4, 6, 8 i dr., od kojih su neki naknadno promijenjeni i po četiri puta.

Također je pozvao Uskok da istraži osobe kao što su Mario Čajkulić, Krešimir Knežević, Antun Held, Franjo Lučić i Mario Abramović, za koje tvrdi da su prijatelji, ortaci ili rodbinsko-kumski vezani za Tolušića.

Sinčić je prozvao i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković jer nije smijenila svoju tajnicu kabineta Ružicu Njavro, koja je uhićena u sklopu "afere Vjetroelektrane". "Ako je premijer Andrej Plenković mogao ekspresno smijeniti Anu Mandac i Josipu Rimac, zašto onda ne dođe i do smjene Ružice Njavro?" pita Sinčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.