Sestra Aksela Petkovića tužila Radeljaka i ostale: "Do imovine su došli krivotvorinama!"

PUTEM svoje odvjetnice Branke Skansi je Vanda Petković, sestra preminulog Dubrovčanina Aksela Petkovića, podnijela kaznenu prijavu Općinskom državom odvjetništvu u Dubrovniku protiv Josipa Dikana Radeljaka, njegovog zagrebačkog odvjetnika Dragana Suše, javnog bilježnika Nikše Viđena, javnog bilježnika Ive Radovića, zagrebačke javne bilježnice Renate Kutije Kušpalić, vježbenika u Sušinom uredu Aleksandra Skočića te Radeljakovog sina Lea Radeljaka.

> Dubrovčani zgroženi: Na samrti Radeljaku ostavio bogatstvo vrijedno milijune eura

> Gdje je nestao original oporuke kojom su "Radeljak i prijatelji" dobili bogatstvo?

> Dikan na sprovodu "zaskočio" sestru Aksela Petrovića jer mu treba dokument koji ona posjeduje?

> Video: "Nema blaga Aksela Petkovića, samo smo pomagali"

> Vanda Petković: Radeljak je prijetio da će me proglasiti ludom

Vanda Petković, koja ne priznaje oporuku, u prijavi je navela kako je njen brat već od početka prosinca prošle godine, zbog teškog zdravstvenog stanja, samo povremeno dolazio k svijesti i nije bio sposoban za rasuđivanje, imao je tek trideset kilograma, a ruke i noge su mu bile potpuno oduzete, piše Dubrovački vjesnik.

Prijava kao protiv zločinačke organizacije: Zloporaba položaja i ovlasti, nesavjesni rad u službi, utaja, prijevara, krivotvorenje isprava te udruživanje s ciljem počinjenja kaznenog djela

Spornu oporuku je ovjerila javna bilježnica Renata Kutija Kušpalić, a u ime Aksela Petkovića potpisao ju je Aleksandar Skočić, vježbenik u odvjetničkom uredu Dragana Suše. Odvjetnica Skansi oporuku smatra krivotvorenom jer na njoj nije čak ostavljen niti otisak prsta pokojnog Aksela Petkovića. Stoga je sve umiješane u slučaj prijavila Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, nesavjesnog rada u službi, utaje, prijevare, krivotvorenja isprava te udruživanja s ciljem počinjenja kaznenog djela.

U prijavi stoji kako je Petkovićeva imovina na Radeljaka, Sušu i Viđena oporučno prebačena samo dva dana prije nego što je Petković iz KBC-a Rebro vraćen kući u Dubrovnik, gdje je preminuo 6. veljače. Naime, javna bilježnica Kutija Kušpalić je 19. siječnja napravila zapisnik u KBC-u Rebro, gdje je navodno izražena Akselova želja za osnivanjem Trgovačkog društva Aksel Petković. U izjavi piše kako je jedini osnivač i član društva Aksel Petković, a temelji kapital iznosi 15 milijuna kuna, što je zapravo vrijednost njegove kuće u Karmenu. Na izjavi o osnivanju tog društva nema otiska Petkovićevog kažiprsta, niti adrese sjedišta društva, kao ni izjave o imenovanju direktora ili članova uprave, a Dikanov sin Leo Radeljak se kao član uprave pojavljuje u Ugovoru o unosu stvari nekretnine u preddruštvo.

Otisak prsta kojeg malo ima, malo nema

Idućeg dana, 20. siječnja, Petković je navodno sastavio Ugovor o ustupu poslovnog udjela kojim svoju imovinu prenosi na tri jednaka dijela Radeljaku, Viđenu i Suši. Tim ugovorom je trojac postao vlasnik stana u Dubrovniku. Na ovom ugovoru se pojavio otisak kažiprsta pokojnog Aksela, za kojeg odvjetnica Skansi sumnja da je uopće njegov.

Kako piše Dubrovački vjesnik, u kaznenoj prijavi se navodi i kako je 19. siječnja Nikša Viđen Draganu Suši izdao punomoć, ovjerenu kod javnog bilježnika Ive Radovića 20.siječnja. Skansi se u kaznenoj prijavi pita kako je punomoć u Zagreb stigla istog dana kad je i potpisana.

Aksel Petković je 22. siječnja sanitetskim kolima iz Zagreba doveden u Dubrovnik. Odvjetnica Skansi kaže kako je Nikša Viđen posjetio Aksela dva dana prije nego što je umro i tada mu je ponovno pritiskao prst na neku ispravu, za koju ona pretpostavlja da je punomoć za Sušu. Sve ugovore i oporuku Skansi smatra krivotvorenima i od Državnog odvjetništva traži pregled svih isprava, pribavljanje medicinske dokumentacije Aksela Petkovića te vještačenje otiska kažiprsta.

A gdje je novac?

Prema oporuci su Petkovićevi nasljednici trebali uzdržavati njegovu sestru, odnosno isplaćivati joj prosjek dvije mjesečne plaće, koji joj je potreban za život, ali ona novac još nije dobila. Skansi je u kaznenoj prijavi predložila i saslušanje Katarine Brailo, koja se sve do 15. siječnja brinula o pokojnom Akselu, a koja bi navodno trebala posvjedočiti da je novac namijenjen liječenju i uzdržavanju Akselove sestre Vande (32 tisuće eura i nekoliko tisuća dolara) predala odvjetniku Draganu Suši, koji joj je navodno prijetio i rekao joj da je to zahtjev Aksela Petkovića.

I.M.
Foto: Globus, Dubrovački vjesnik 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.