Savjesni građanin Zagreba poručio da ne želi ljubav ustaša, Crkve i navijača u svome gradu

NEPOZNATI građanin Zagreba odlučio se obračunati s ljubavlju zagrebačke navijačke skupine Bad Blue Boysa, ustaškog režima Ante Pavelića i Katoličke crkve te je preko njihovog "amblema" crvenim slovima napisao "ne u mom gradu".

Na zgradi Konzuma na Trešnjevačkom trgu neki je "gradski umjetnik" precrtao znak ljubavi između ove tri skupine, kakvih se po gradu može vidjeti na mnogim mjestima i koji najčešće prolaze bez ikakvog usputnog komentara, a građani Zagreba se mire s takvim znakovljem koje vrijeđa svakog čovjeka koji imalo poznaje povijest i koji je barem malo moralan.

Građanska većina se "ne bi štela mešati" dok im drugi sramote grad

Vjerojatno se šutljiva građanska većina, po dobroj staroj zagrebačkoj, "ne bi štela mešati" pa ostavlja da u našem gradu turisti gledaju ovakvo znakovlje i zaključuju na temelju toga. Po povratku u svoje uređene zemlje slobodno mogu reći da su bili u "srednjoeuropskoj, mediteranskoj državi" u kojoj postoji simbioza nogometnih navijača, najveće religijske zajednice i zločinačkog režima koji je u II. svjetskom ratu paktirao s Adolfom Hitlerom.

Do sada, nitko od te tihe većine nije želio zaprljati svoje ruke "oružjem" alternativnih skupina te precrtati ovaj znak sprejem. Savjesni građanin, ukoliko bude pronađen, mogao bi zaraditi i neku kaznu zbog svoga "vandalizma". A njegova poruka je vrlo jasna, ne želim da postoji ljubav navijača, Crkve i ustaša u mome gradu. Hvalevrijedno šaranje po zidu, nema što.

I.Kri.
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.