Satima "pazili" na virtualnu bebu na netu, dok im je biološko dijete umiralo od gladi

PAR JUŽNOKOREJSKIH roditelja ovisnika o internetu dane je uglavnom provodio igrajući po internet kafićima igru u kojoj su "brinuli" o virtualnoj bebi, dok je njihovo biološko dijete kod kuće umiralo od gladi, prenosi danas britanski Daily Mail.

Bračni par je čitave noći, ponekad i po 12 sati u komadu, provodio obilazeći internet kafiće u gradu Suwonu, igrajući vrlo popularnu igru Prius u kojoj putem svojih profila vode brigu o virtualnoj bebi, a za to su vrijeme svoju tromjesečnu bebu ostavljali samu, potvrdila je južnokorejska policija.

Beba je na kraju umrla, a 41-godišnji otac Kim Yoo-chul i njegova 25-godišnja supruga Choi Mi-sun, majka nesretne djevojčice, uhićeni su danas i optuženi za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta.

Zanimljivo je da su roditelji sami pozvali policiju kad su, vrativši se nakon 12-satnog obilaska internet kafea, otkrili da im je dijete mrtvo. Policija je primijetila da je dijete dehidrirano i zanemareno, a provedena obdukcija potvrdila je da je dijete umrlo od pothranjenosti i dehidracije.

Opsjednuti virtualnom bebom zaboravili na svoje dijete

Policija je u istrazi utvrdila da su roditelji postali posve opsjednuti virtualnom igrom da su posve zanemarili svoje vlastito dijete. O bebi su neko vrijeme brinuli baka i djed, no dva tjedna prije smrti djetešce su vratili biološkim roditeljima, vjerujući kako će oni dobro brinuti o malenoj.

Internet igre sve su popularnije u južnoj Koreji, a profesionalni online igrači su kroz mnogobrojne TV emisije poput celebrityja sve prisutniji u javnom životu zemlje i sve popularniji među mladima. No ta masovna zaluđenost online igrama pokazuje i svoju crnu stranu, donoseći sve češće slučajeve bizarnih incidenata i nesretnih slučajeva uzrokovanih nekontroliranom ovisnošću o internetu.

Jedan od najtežih slučajeva zabilježen je nedavno kada je 28-godišnji mladić, igrajući omiljenu igru Starcraft 50 sati bez prestanka, umro pred ekranom svojeg računala potpuno iscrpljen, jer u tom vremenu ništa nije jeo niti pio. U drugom je pak incidentu, također u Južnoj Koreji, jedan od igrača, u strahu da će mu njegov protivnik u igri ubiti virtualni lik u čije je stvaranje uložio mnogo vremena i truda, uspio otkriti njegovu lokaciju. Potom je sjeo u taksi,otišao na drugi kraj grada, upao u dom svojeg protivnika i nasmrt ga izbo nožem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.