Sakoman o navodnom šmrkanju: Jedan od tri policajca je sin ministra. Vlada: To je laž

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

O SKANDALU koji posljednjih dana trese policiju razgovarali smo sa psihijatrom specijaliziranim za liječenje ovisnosti, Slavkom Sakomanom. On je, naime, nedavno izašao u medije s tvrdnjom da se u policijskom redovima konzumira droga. Naveo je primjer svog pacijenta koji mu je rekao da su za Novu godinu u jedan prostor gdje se slavilo tri policajca došla na intervenciju zbog glasne muzike, da bi na kraju jedan od njih izvadio vrećicu kokaina koju su zatim šmrkali svi, osim jednog policajca.

Za tog je policajca rekao da je sin jednog dužnosnika, da bi zatim dodao da se radi o ministru. Policija je provela istragu te je izdala izvješće u kojem zaključuju da je cijela priča izmišljena. 

"To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da je osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile", stoji, između ostalog, u policijskom izvješću.

Mi smo nazvali Sakomana i zamolili ga da nam da kaže što misli o policijskom izvješću te o kojem se ministru radi.

Možete li nam reći o kojem se ministru radi?

To možete shvatiti da tako da otkrijete koji ministar ima sina u policiji.

Olakšalo bi nam kad biste rekli je li sin tog dužnosnika policajac u uniformi ili ima neki viši rang unutar policije.

Ja mislim da se radi o policajcu u uniformi. Pacijent mi je rekao da su došli dečki u odorama. Konačno kad sam razgovarao s tim dužnosnikom, on nije ni na jedan način pitao, odakle vi, zašto sad to? Ja sam mu rekao sve i on je bio vrlo zahvalan na svemu što sam rekao.

Radi li se o ministru koji je trenutno u vladi?

Da, sadašnji ministar. Ovo je svinjarija što je policija napravila, da su prisilili njega da kaže da je to sve izmislio, a da nije rekao koji je motiv da je to sve izmislio. Koji motiv je da su ga odvezli od kuće i ispitivali, došli su mu u stan. Ja sam svim tim radnjama i izvidima pomogao policiji. Da nemaju mogućnost bilo što ispitati, pa onda počinjem pričati bajke.

Jeste vi rekli policiji da se radi o ministrovom sinu?

Čujte, taj ministar je vjerojatno razgovarao s policijom, pa oni to znaju. Nisam ja njima rekao o kome se radi, ali njima je bilo jasno i brzo su saznali o kojoj se osobi radi. Ali ja sam razgovarao s ministrom, nazvao me pet minuta nakon što sam poslao mail da mu nešto želim osobno saopćiti. Da sam ja zašutio, pojeo vuk magare, sve bi bilo sjajno. Tada mi je ministar poslao poruku: odakle informacija u medijima?

A vi dakle vjerujete svojim pacijentima, ne vjerujete u policijsko izvješće?

Ja sam ničim pritisnut, u razgovoru su mi sin i majka to ispričali. Razgovarao sam s tom majkom prije pola sata, kaže da je sve to tako bilo i da ne može vjerovati od kud sada ta priča, ona je meni jučer sve to ponovila i rekla da su joj sina odveli i da je na policiji priznao da je sve izmislio. S majkom su vodili razgovor u domu, njega su odveli, vrati se s razgovora i sad vidim objavu što je on kao ispričao. A majka s kojom sam pričao prije 15 minuta kaže da leži u krevetu, niti jede, niti pije, ne otvara usta i tako dalje. Ja ću s tom obitelji obaviti sutra jedan detaljniji razgovor.

Znači, još niste pričali s tim sinom?

S njim još nisam, trenutno ne želi ni s kim pričati. Majka me sama zvala.

Vi vjerujete da je on popustio policijskom pritisku i da je zbog toga njima ispričao drugačiju priču?

Gledajte, jedna od varijanti je ta da je popustio pritisku i da je na kraju rekao to što policija želi čuti, da ga puste kući i da ode u krevet.

A što kažete na iskaze svjedoka koji kažu da za Novu godinu uopće nije bio na lokaciji za koju je rekao vama?

Gledajte, ništa vam ne mogu reći sada, ja ću obaviti s tim dečkom razgovor.

Otkrio o kome je riječ

Sakoman nam je na kraju razgovora ipak otkrio o kojem je ministru riječ, no nećemo objaviti o kome se radi dok ne istražimo sve činjenice. Rekao je i da u mobitelu ima njegove poruke te da ima mail koji mu je slao u ministarstvo. Za kraj je poručio kako se boji da mu se ministar sada osvećuje jer je izašao u javnost.

Vlada: To je zlonamjerna neistina

"Radi se o neistinitim i neutemeljenim navodima g. Sakomana, za koje je i policija utvrdila da su netočne. Neprofesionalno je, zlonamjerno i neodgovorno od g. Sakomana da proziva i izlaže javno obitelji članova Vlade i hrvatsku policiju, očito s namjerom diskreditacije, koristeći se navodima koji su lažni", poručili su danas iz vlade u odgovoru na Indexov upit o Sakomanovim tvrdnjama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.