Saborski tajnik Pernaru: "Ti si luđak", ministar Marić lagao da ga spasi

Screenshot: HRT

IVAN Bukarica, tajnik sjednice sabora poznatiji kao čovjek koji sjedi desno od predsjednika sabora, rekao je Ivanu Pernaru da je luđak, dok je ovaj držao govor za govornicom.

Rasprava o izvršenju proračuna u 2017. potrajala je do ponoći. U jednom trenutku pred sam kraj, saborski zastupnik Pernar se po tko zna koji put javio za riječ. Dok je pokušavao pronaći neki podatak u svojim papirima, Bukarica se iza njega podsmjehivao, mahao glavom, a onda ga i uvrijedio.

"Ma daj. Ma molim te, ma ti si luđak. Ti si luđak", rekao je Bukarica ne očekujući da će ga netko čuti.

Pernar ga je čuo te je ponovio njegove riječi. Bukarica je gestikulirao da nije, a u pozadini se čuo i ministar financija Zdravko Marić, koji je u saboru predstavljao vladu, kako govori da ga Bukarica nije uvrijedio. "Ne, ne, nije to rekao", ponovio je nekoliko puta Marić.

Ipak, na snimci sjednice sabora sve se jasno čuje. Bukaricu je izdao mikrofon predsjednika sabora koji je bio uključen te su i zastupnici, ali i gledatelji mogli čuti njegov ispad.

Iako ga je uvrijedio, Pernar je ostao smiren te je s govornice dostojanstveno prokomentirao: "Evo vidite, dame i gospodo, to je način na koji se stručne službe u saboru odnose prema zastupnicima."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.