Sabor odbio skinuti imunitet Sinčiću, Rossanda ga je tužio za klevetu

Foto: FAH

SABOR je danas potvrdio stav Mandatno-imunitetnog povjerenstva i odbio skinuti zastupnički imunitet, odnosno odobriti vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, kojeg je za klevetu tužio bivši predsjednik Uprave pulskog Uljanika Gianni Rossanda.

Sabor je time nastavio svoju dosadašnju praksu da odbija zahtjeve za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika kada to traže privatni tužitelji.

MIP prihvaća zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Sinčić je u više navrata kritizirao Rossandu, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave pulskog brodogradilišta, prozivajući ga i da je korupcijom došao do građevinske i uporabne dozvole za gradnju vile u Pješčanoj uvali u Medulinu, svega dva do tri metra od mora.

Naveo je kako je uvidom i analizom dokumentacije koju je Živi zid dobio od institucija, a odnosi se na prvu i drugu izmjenu građevinske dozvole i uporabnu dozvolu, zaključilo da se projekt ne poklapa s Prostornim planom na tom području, pa je zato njegova stranka Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja podnijela zahtjev za izvanrednim upravnim nadzorom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.