Sabor konačno izglasao: Djeca s teškoćama u razvoju mogu besplatno na trajekt

Foto: Udruga "Brački pupoljci"

UDRUGA Brački pupoljci izrazila je zadovoljstvo zbog donošenja zakona kojim se otočkoj djeci s teškoćama u razvoju i njihovoj pratnji omogućava besplatan trajektni prijevoz što je, kažu, rezultat njihove 10-godišnje borbe, ali i prosvjeda koji se u srpnju održao u supetarskoj trajektnoj luci.

"Želimo izraziti zadovoljstvo što su konačno, nakon čitavog desetljeća naše borbe, u Saboru izglasane cjelovite izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojima se djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka, napokon osigurava besplatan trajektni prijevoz", priopćili su udruge Brački pupoljci.

Besplatan prijevoz i osobama s invaliditetom

Poručili su da će tako brojnim obiteljima, čiji najmlađi članovi na terapije na kopno moraju odlaziti i više puta tjedno, ta promjena barem malo olakšati već ionako preskup život na otoku s obzirom na to da su tim izmjenama pravo na besplatan prijevoz dobili i roditelji, pratitelji djece s teškoćama. 

Osim djeci s teškoćama, novi zakon pravo na besplatan prijevoz daje i osobama s invaliditetom i njihovoj pratnji. 

Iz udruge su podsjetili da su u supetarskoj trajektnoj luci 6. srpnja organizirali prosvjed koji je ukazivao na taj problem. 

"Blokada iskrcaja trajekta trajala je 120 sekundi i simbolizirala je 120 mjeseci ili dugih deset godina koliko je trajala ova iscrpljujuća bitka", priopćili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.