U Kini krenula hajka na pse lutalice. Vlasti ih hvataju po ulicama, često ih ubijaju

Screenshot: Twitter

Vlasti u Kini pokrenule su hajku na pse lutalice, one koji nisi registrirani ili koji su prevelikih dimenzija. No taj je potez naišao na kritike nakon što se saznalo da neke od njih i eutanaziraju, piše BBC

Dužnosnici su se odlučili na ovaj potez nakon što je prošloga tjedna dvogodišnju djevojčicu napao rotvajler. Curica je završila u bolnici sa slomljenim rebrima, oštećenim bubregom i ranama po tijelu. Na videosnimci incidenta se vidi kako majka pokušava zaštititi dijete, ali je pas zaobilazi i otima curicu.  

Majci su priskočili u pomoć čistač i još jedan radnik te otjerali rotvajlera, a policija je uhitila vlasnika. Nakon što su vlasti poduzele mjere protiv nepogodnih, odnosno potencijalno opasnih pasa, na društvenim mrežama su osvanule priče koje su šokirale javnost.  

U Kini ima oko 40 milijuna pasa lutalica

U jednom su slučaju zaštitari i stanodavac ušli u ured bez dopuštenja stanara i ubili oba njihova psa. U pokrajini Liaoning je zaštitar na sveučilištu brutalno ubio psa. U jednom drugom slučaju je snimljen hvatač pasa koji je zarobio u mrežu malog psa lutalicu u sveučilišnom kampusu u Chongqingu. Pas je zatim bio eutanaziran. Sveučilište je navelo da je pas naganjao studenta. 

U Kini ima oko 40 milijuna pasa lutalica, što već neko vrijeme predstavlja problem vlastima. Međutim, rotvajler koji je napao dvogodišnjakinju u provinciji Sichuan nije bio lutalica, već ga je vlasnik pustio s povodca tijekom šetnje. 

Dužnosnici pokrajina Shandong, Jiangxi i Hubei su priopćili da će uhvaćeni psi lutalice kojima se ne pronađe vlasnik biti ubijeni. S druge strane, grad Hohhot, u Unutarnjoj Mongoliji, navodi da će vlasti pohvatati pse lutalice, ali da ih neće eutanazirati. U nekim pokrajinama lokalne vlasti dijele besplatne povodce kako bi time umanjili moguće probleme.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.