Riječki Zavod za hitnu medicinu dobio 6 novih kombija, do kraja godine dobit će još 4

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

ZAVOD za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije dobio je ukupno deset novih vozila vrijednih 5.6 milijuna kuna. Nova vozila omogućit će veću dostupnost zdravstvenih usluga na području županije, istaknuto je na predstavljanju vozila u Rijeci.     

Šest vozila (Volkswagen Crafter) ima pogon na sva četiri kotača, a bit će u ispostavama u Delnicama, Vrbovskom, Čabru, Crikvenici i Rijeci. Do kraja godine isporučit će se još četiri vozila (Citroen Jumper) s pogonom na prednje kotače, namijenjena ispostavama u Opatiji, Rabu, Malom Lošinju i Rijeci.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina tom je prigodom rekao da je to nastavak nabave vozila koja je počela 2018. godine i kojom se smanjuje prosjek starosti voznog parka ispod pet godina. "Ukupno imamo 80 timova, od toga njih 56 s liječnikom, a građani prepoznaju hitnu pomoć kao najvažnijeg dionika zdravstvenog sustava Primorsko-goranske županije. Ove smo godine osigurali 10 milijuna kuna za redovnu djelatnost Zavoda, a nova vozila su važna za sigurnost kako pacijenata koji se njima prevoze, tako i timova koji njima upravljaju", rekao je Komadina.

Dislociranost vanjskih ispostava

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Senka Kajčić zahvalila je županiji na investiciji te svojem prethodniku, bivšem ravnatelju Davoru Vukobratu, koji je pokrenuo projekt.

“Bitno je istaknuti da se ovime omogućava da naši timovi voze sigurna i suvremena vozila, što predstavlja dodatnu sigurnost pacijentima i djelatnicima Zavoda. Primorsko-goranska županija kao osnivač nas prati i daje veliku podršku nastojanjima da osiguramo dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, rekla je ravnateljica.

Primorsko-goranska županija kao osnivač Zavoda uložila je od 2018. do 2022. godine gotovo 7.7 milijuna kuna za nabavu 14 sanitetskih vozila te jedno vozilo za transport kisika. Tako se postiže veća sigurnost za pacijente i djelatnike te se poboljšava kvaliteta zdravstvene zašite.

Zbog dislociranosti vanjskih ispostava (otoci, Gorski kotar) te zbog njihove teže dostupnosti (trajekti, loše vrijeme), svaka ispostava mora imati jedno rezervno vozilo uz ona za ugovorene timove. Rezervna vozila potrebna su i u Rijeci kako bi se osigurali razni događaji te kao zamjena za vozila koja su na servisu ili popravku, rečeno je na predstavljanju vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.