Tko je čovjek koji je privremeno preuzeo HRT? Karta belu s mužem ministrice medija

Goran Stanzl/PIXSELL

RENATO KUNIĆ ime je čovjeka koji je danas privremeno preuzeo obaveze uhićenog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. Kako se Kunić sam pohvalio u jednom starom intervjuu, on je kumski povezan sa suprugom ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek. Obiteljski su prijatelji i vrijeme krate kartajući belu. 

Bačić ga je postavio za ravnatelja programa

Kunić je do sada obnašao funkciju ravnatelja programa HRT-a gdje ga je, kako se sam hvalio, imenovao Kazimir Bačić. 

Početkom 2019. godine u intervjuu za Večernji list rekao je kako njegovo imenovanje na mjesto ravnatelja programa nije imalo veze s tim što je dobar s ministricom. 

Izjavio da ministrica kulture i medija ne odlučuje tko će voditi državnu televiziju

"Čim me glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić predložio za ovo mjesto, znao sam da će biti povezivanja mog poznanstva s obitelji Koržinek. No morate znati da ministrica kulture nema neki utjecaj na to tko će biti izabran za ravnatelje na HRT-u. Ovdje sam proveo 32 godine i valjda sam za to vrijeme skupio neka znanja i iskustva da onda mogu obavljati neke funkcije. A ministričin suprug Hrvoje Koržinek moj je vjenčani kum otprije 29 godina, dok je ministrica s njim u braku oko sedam godina. Tada, 1990., kada sam se ženio, ni Hrvoje ni ja nismo ni znali da postoji neka Nina. Zapravo, sve je to sad samo stjecaj okolnosti. Bridž ne kartam, držim se samo bele. I s Hrvojem kartam već 30 godina", odgovorio je tada Kunić.

Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1987. godine radio je kao novinar, urednik i voditelj.

"Zna zagalamiti, zovu ga Zec. I žena mu radi na HRT-u"

Na HRT-u je do sada obnašao razne funkcije. Tako su nam rekli oni koji s njim surađuju.

"Zec je svakako jedan od grlatijih ljudi na HRT-u, zna zagalamiti, po tome se ističe. Bio je v.d. urednika informative, urednik regionalnog programa, Dnevnika, Zagrebačke panorame, prošao je sve funkcije, nema što nije bio. Supruga mu radi u Dokumentarnom programu, ali nije došla preko veze, upoznali su se tu, na Prisavlju. Uvijek je važio kao čovjek Mislava Stipića, provoditelj njegovih odluka", rekli su nam zaposlenici HRT-a. 

Inače, u Poslovnoj Hrvatskoj stoji da državni servis ima skoro 3000 zaposlenih. Dobit im je u 2020. godini iznosila 67 milijuna kuna, što je duplo manje od 2019. godine kad je iznosila 125 milijuna kuna. Usporedbe radi, privatnim televizijama, poput Nove TV, dobit je porasla. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.