Ratno stanje u Mitrovici: Uhićen Albanac koji je pucao na Srbe, u gradu proglašen dan žalosti

OKO PODNE je uhićen 26-godišnji Albanac Hazif Mehmeti, osumnjičen da je sinoć pucao na okupljene Srbe i ranio trojicu, nakon čega je jedan preminuo.

Mehmedi je radio kao čuvar obnovljenih albanskih kuća u miješanom naselju Brđani, gdje se i dogodila pucnjava. U tijeku je pretres njegove kuće. U Kosovskoj Mitrovici danas je proglašen dan žalosti povodom smrti Save Mojsića, koji je podlegao ozljedama nakon sinoćnje pucnjave.

"Svi znaju istinu, znaju da su na Srbe pucali pripadnici paravojne jedinice Rosu, ali šute o tome", izjavio je načelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić, a prenosi beogradski Blic.

Drugi mladić  koji je sinoć teško ozlijeđen u bolnici je i liječnici se bore za njegov život, dok je treći izvan životne opasnosti. Glasnogovornik kosovske policije izjavio je kako je došlo do svađe između Srba i Albanaca, no da oni nisu imali oružje, već je pucao "netko sa strane".

RTS je javio, pozivajući se na izjavu šefa lokalne policije, kako je sinoć oko 23 sata jedna osoba uhićena nakon pucnjave, no nešto kasnije glasnogovornik policije kazao je kako nema uhićenih.

Kosovska vlada pozvala je građane na mir i suzdržanost od bilo kakvog nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.