Radnik koji je poginuo kod centra Mall of Split nije povukao ručnu, ubio ga kamion od 15 tona

Foto: Mall of Split

TRGOVAČKI centar Mall of Split odgodio je svečanu proslavu završetka radova zbog sinoćnje tragedije i pogibije 56-godišnjeg radnika tvrtke Cestar na prilaznoj cesti. U Mall of Splitu kažu kako duboko suosjećaju sa obitelji poginulog radnika, kojoj će svakako osigurati potporu. Hranu pripremljenu za večerašnje otvaranje donirat će lokalnim javnim kuhinjama i udrugama civilnog društva.

Pokušao kamion od 15 tona zaustaviti rukama?

Sinoć je na mjestu nesreće očevid obavio zamjenik općinske državne odvjetnice u Splitu. Jozo Rako, direktor Cestara, kaže nam da je poginuli bio njihov djelatnik više od 30 godina. I supruga mu radi u Cestara, imaju troje djece.

"Istražitelji su rekli da nisu vidjeli čudniju nesreću. Radnik je izašao iz kamiona dok se punio kompresor. Motor je bio upaljen, u leru. Nije povukao ručnu kočnicu. Kamion koji teži 14 tona, a imao je još i tonu materijala na sebi, krenuo je unazad, a radnik ga je pokušao zaustaviti rukama umjesto da uskoči u kabinu i povuče ručnu. Prikliještio ga je na drugi, parkirani kamion udaljen tri metra", opisao nam je Rako detalje nesreće. 

Nesreća se dogodila nakon što je na kamionu zamijenjen akumulator. 

Dovršetak radova sa zaštitarima

Radovi na Mall of Splitu otegli su se poprilično, a posljednji mjeseci protekli su u prepucavanju sa glavnim izvođačem radova. Nije sve ostalo na verbalnom, zabilježeno je i nekoliko fizičkih sukoba, zbog čega je morala intervenirati policija. Obje strane angažirale su zaštitare.

Otvaranje samog centra nekoliko je puta već odgođeno, a još nije izdata ni uporabna dozvola. Problem je ispao upravo sa prilaznim cestama centru.

Direktor Cestara nam kaže kako im je sigurno ostalo još desetak dana posla.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.