Radnici RIZ Odašiljača ne žele ući u tvrtku: "Selekcija se radi kao u Auschwitzu"

UPRAVA je tijekom vikenda dovela zaštitarsku tvrtku koja je jutros jednom dijelu radnika RIZ Odašiljača zabranila ulaz i obavijestila ih da su suspendirani.

"Dogodilo se to je se predstavnik zaštitara kao u ratu, kao u Vukovaru '91., izašao van i jedni lijevo - drugi desno, pročitao popis radnika koji su suspendirani i koji ne mogu ući na svoje radno mjesto", navela je sindikalna povjerenica Marina Glokević. Glokević kaže da su na popisu članovi radničkog vijeća, predstavnici sindikata, branitelja i uprave iz redova zaposlenika.

Ostali su se zaposlenici solidarizirali pa ni oni ne žele ući u zgradu. "Oni nas zovu, ali mi ne prihvaćamo to da uđemo unutra sad", kaže nam jedan od radnika i dodaje da sada svi čekaju nekakav rasplet napete situacije.

Radnici RIZ-a: Selekcija se radi kao u Auschwitzu

Iz tvrtke stiže informacija da su članovi Uprave na sastanku. To je rečeno i zaposlenicima koji od jutra stoje na ulici, ali nikome nije jasno zbog čega nova Uprava sastanči, rekao je Media servisu jedan od radnika.

"Ne znamo iz kojeg razloga i zašto, zašto se radi selekcija kao u Auschwitzu. Ti ljudi ne smiju ući unutra, a mi smo rekli da ne idemo onda ni mi. Situacija je da mi smo svi na ulici, čekamo medije kojih nema i koji najvjerojatnije neće ni doći jer je vjerojatno došla direktiva iz Vlade da ne smiju doći. Zaštitari su tu i dalje, parkirali su se na ulaz s BMW-ima", rekao je jedan od radnika RIZ-a.

Uprava RIZ Odašiljača: Nikome nije zabranjen ulaz

Dok Radnici RIZ Odašiljača i dalje stoje ispred tvrtke, Uprava tvrdi kako ulaz nikome nije zabranjen. "Osobno sam dva puta zamolio zaposlenike da uđu u tvornicu", rekao je Media servisu Predsjednik Uprave RIZ Odašiljača Kamilo Vrana i dodao: "Radi se prije svega o bivšim članovima Uprave i još nekim zaposlenicima koji su napravili određene radnje koje mislimo da su i ozbiljno kršenje zakona. Dobili su samo suspenziju na određeno vrijeme uz sva zadržana prava i plaću i radno mjesto i sve ostalo dok utvrdimo činjenice", pojasnio je Vrana.

U petak konačno izabrana nova Uprava

Podsjetimo, na sjednici Nadzornog odbora održanoj proteklog petka, konačno je izabrana nova Uprava RIZ Odašiljača. Za predsjednika Uprave je imenovan Kamilo Vrana, za zamjenika predsjednika Robert Hirc te za trećeg člana Uprave dosadašnji predsjednik Uprave Robert Inkret.

Cilj članova nove Uprave u narednom periodu je uvođenje reda u poslovanje tvrtke koja već godinama posluje s gubitkom, a samim time i uspostavu financijske konsolidacije i ugovaranje novih poslova kako isplata plaća zaposlenicima ne bi bila dovedena u pitanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.