Radnici Uljanika nisu dobili plaće. Bivša uprava dobila sve zaostatke

Foto: Pixsell/Goran Kovacic

VELIK dio radnika Uljanik Brodogradilišta nije dobio ni punu plaću za rujan 2018. godine, no članovi bivše uprave dobili su sve zaostale plaće.

Kako javlja Glas Istre, zaposlenici Uljanika d.d. dobili su tri do četiri zaostale plaće više od zaposlenika ostalih društava u sklopu Grupe. To znači da je njih dvadesetak dobilo sve zaostale plaće koje im pripadaju. Sve to moguće je zbog specifičnog načina na koji funkcionira Uljanik Grupa, javlja Glas Istre.

Među njima su i članovi bivše tročlane uprave, predsjednik Gianni Rossanda i članovi Marinko Brgić i Veljko Grbac. 

Dobili sve zaostale plaće

Glas Istre javlja kako su Grbac i Brgić dobili pune plaće, do kraja 2018. godine kad su otišli u mirovinu, odnosno za listopad, studeni i prosinac, a Rossanda i za siječanj, potkraj kojeg je otišao iz spomenute tvrtke. 

Njih trojica su ujedno među osumnjičenima za zloporabu u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u aferi Uljanik. Nedavno su pušteni iz zatvora. 

Zadnji dan kada je Uljanik Grupa isplatila punu plaću svim svojim radnicima bio je 15. rujna 2018. Tada im je bila isplaćena puna plaća za kolovoz.

Agencija za osiguranje radničkih potraživanja isplatila je radnicima minimalne plaće za rujan, listopad i studeni, i to preko ZPN obrasca koji su Uljanikova društva predavala u Finu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.