Radnici u Zaječaru prijete bagerima: Za Šerifović i pečene volove ima novca, a za naše plaće nema!

AKO GRADSKE vlasti srpskog grada Zaječara radnicima komunalnog poduzeća Put ne isplate barem dio dugovanja za neisplaćene plaće koje nisu dobili od rujna ove godine, najavljuju da će bagerima i rovokopačima na Staru godinu izaći na glavni gradski trg i spriječiti održavanje novogodišnjeg koncerta na kojemu bi trebale nastupiti velike srpske zvijezde Marija Šerifović i Miroslav Ilić, prenose beogradske Večernje novosti.

Sindikalni predstavnici gradske tvrtke Put optužuju gradske vlasti da su u blagajni pronašli novac za skupu proslavu novogodišnjeg dočeka, a na njihove se zahtjeve za isplatom plaća, kažu, oglušuju. "Za besplatne koncerte, pečene volove, kuhanu rakiju i vatromet ima novaca, a za naše zarade još od rujna novca nema", ogorčen je predsjednik sindikata Rade Mitić, koji tvrdi da se gradonačelnik Boško Ničić na sve njihove pozive do sada oglušivao.

Ako im se zahtjevi ne ispune, kaže Mitić, radnici će 31. prosinca točno u 22 sata na gradski trg izvesti svu raspoloživu mehanizaciju - bagere, rovokopače, utovarivače, teške kamione i valjke, i tako spriječiti održavanje koncerta. "Ili će nam isplatiti tih 16 milijuna dinara, ili nema koncerta", kaže Mitić.

Gradonačelnik Ničić, međutim, cijeli slučaj vidi drukčije. "Iza svega stoje opozicijske stranke u poglavarstvu", tvrdi i dodaje kako će gradske vlasti pozvati policiju kako bi spriječili ljutite radnike da mehanizacijom ometu novogodišnje slavlje. "A osobno ću se potruditi i da lokalna samouprava više ne daje poslove tvrtki Put", oštro je zaključio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.