Radnici Croatia Zadar Line-a i dalje bez otpremnina, najavili blokadu kolodvora u Benkovcu

Screenshot: Google Maps

BIVŠI zaposlenici prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line najavili su da će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu ne isplate li im se uskoro otpremnine u visini pet milijuna kuna.


Najavili su to u Zadru na još jednom prosvjedu u nizu ispred zgrade Trgovačkog suda, a pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija tvrdi da je prodaja imovine tvrtke, čiji je stečaj trajao punih 12 godina, bivšim zaposlenicima zadnja nada.

"Novac se može pronaći jedino prodajom polovice vlasničkog udjela kolodvora u Benkovcu. Na taj način namirile bi se otpremnine jer kolodvor vrijedi barem desetak milijuna kuna", smatra Uranija.

Blokada kolodvora u Benkovcu

Za nezavidnu situaciju proziva hrvatsko pravosuđe, upravu i vlasnika tvrtke te stečajnog upravitelja.

"Ne može se dogoditi da stečaj traje 12 godina, najdulje u Hrvatskoj, da šest godina traju sudska ročišta oko imovine i da se ne rješavaju otpremnine. Za to vrijeme mnogi su zaposlenici Croatia Zadar Linea, nažalost, umrli", rekao je Uranija.

Uz blokadu autobusnog kolodvora u Benkovcu, najavio je i reviziju svih kaznenih postupaka protiv odgovornih osoba i tužbu protiv Republike Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog neučinkovitoga pravosuđa.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.