Pulski aktivist Aleksej Orel kritično: "Na respiratoru je, u induciranoj komi"

Foto: HGSS, Srećko Niketić/Pixsell

PULSKI aktivist Aleksej Orel pronađen je jutros živ. Pronašao ga je HGSS na području Šišana, dehidriranog i u polusvijesti, te je prebačen na hitni prijem u pulsku bolnicu. Životno je ugrožen, rekli su iz bolnice.

Zamjenik ravnateljice OB Pula Jurica Palaversić obratio se medijima te rekao kako je Orel životno ugrožen te da se nalazi u jedinici intenzivne njege. "Aleksej Orel primljen je u bolnicu u teškom stanju te je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja i stanje mu je životno ugroženo, što zahtijeva stalni nadzor medicinskog osoblja", rekao je Palaversić.

"Dovezen je između 9:15 i 9:20, dijagnostički je obrađen te je smješten u internističku jedinicu intenzivnog liječenja gdje je podvrgnut liječenju. O detaljima je obaviještena i bit će obaviještena obitelj. Čim je smješten na intenzivnu, može se reći da je bio životno ugrožen", dodao je. 

 

Iz Inicijative za Lungomare naknadno su objavili kako je Orel u jako teškom stanju.

"Aleksej je jako kritično, teška obostrana upala pluća, na ventilatoru je i u induciranoj komi", naveli su. 

Aleksej je jako kritično, teška obostrana upala pluća, na ventilatoru je i u inducirani komi.

Posted by Inicijativa Za Lungomare on Friday, August 11, 2023

Detalji o pronalasku aktivista

Orel je pronađen u 8:18 sati u šumskom predjelu na području bivše vojarne Svetica, a u bolnicu je primljen između 9:15 i 9:20 sati te je odmah podvrgnut dijagnostičkim procedurama.

Potraga za njim počela je u srijedu u Šišanu, na području Svetice, nakon što je nestanak prijavila njegova životna partnerica. U potrazi su, osim policije, vatrogasaca i pripadnika HGSS-a, sudjelovali i brojni građani, Orelovi prijatelji i znanci.

"Živ je, diše, ali treba liječničku pomoć. Još uvijek smo napeti", rekao nam je izvor blizak obitelji odmah nakon što je Orel pronađen.

Oglasio se HGSS

HGSS je objavio informacije o pronalasku Orela. 

"Zajedničkim snagama pronađena nestala muška osoba. Jučer, u popodnevnim satima, alarmirane su sve nadležne službe na području općine Ližnjan u Istri zbog prijave o nestaloj osobi. Srećom, potraga je završila uspješno - nestala osoba pronađena je živa na području Svetice u Šišanu.

U koordiniranoj i hitnoj potrazi sudjelovali su vatrogasci Javna vatrogasna postrojba Pula, pripadnici policije, lokalni mještani i naša ekipa iz HGSS Stanica Istra.

Ovakve zajedničke akcije naglašavaju važnost suradnje među različitim službama i zajednicom", napisali su iz HGSS-a.

[USPJEŠNA POTRAGA U ISTRI] Zajedničkim snagama pronađena nestala muška osoba. Jučer, u popodnevnim satima, alarmirane...

Objavljuje HGSS - Hrvatska Gorska Služba SpašavanjaPetak, 11. kolovoza 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.