Nacional: Prvi potez ministrice Bernardice - 396.474 kune za organizaciju koju je ona osnovala

Foto: Hina

JEDAN od prvih poteza sada već tehničke ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić bio je potpisivanje ugovora s organizacijom Zajednica Susret koju je osnovala i kojoj je bila predsjednica sve do dana prije nego što je postala ministrica, javlja Nacional.

Početkom veljače Juretić je potpisala Ugovor o pružanju socijalnih usluga s humanitarnom organizacijom Zajednica Susret, a koji je retroaktivno stupio na snagu 23. siječnja ove godine. Upravo je tog dana Bernardica Juretić postala ministrica socijalne politike i mladih. Sve dotad radila je u spomenutoj humanitarnoj organizaciji. Prema tome, jedan od prvih poteza nove ministrice bio je potpis ugovora s organizacijom koju je ona osnovala 1993., a kojoj je bila predsjednica sve do 22. siječnja 2016., piše Nacional.

Zajednica Susret s Ministarstvom socijalne politike i mladih potpisala je ugovor o financiranju socijalnih usluga smještaja za odrasle osobe ovisne o alkoholu, drogama, kockanju i drugim oblicima ovisnosti, a Ministarstvo se obvezalo da će za 102 korisnika smještaja mjesečno isplaćivati 3887 kuna po osobi ili ukupno 396.474 kune mjesečno. Ugovor koji je za Zajednicu Susret potpisala v.d. ravnateljica Antonia Peroš odnosi se na tri smještajne jedinice u Cisti Velikoj, Ivanovcu kod Okučana i na Čiovu.

Nacional je od Ministarstva socijalne politike i mladih pokušao doznati zašto je Juretić sklopila takav ugovor s organizacijom koju je napustila samo dan prije nego je stupila na dužnost, no odgovor do objave nije stigao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.