Policija ga tjednima traži, sad je upucao i čovjeka kod Kloštar Ivanića?

Foto: MUP

ZAGREBAČKA policija objavila je danas da je prije pet dana, 19. listopada oko 2:30 nepoznati počinitelj došao na adresu u Sobačanima, prišao ulaznim vratima kuće te iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru 70-godišnjaka te ga ozlijedio u predjelu noge. Ozlijeđeni muškarac pronađen je sljedećeg dana u jutarnjima satima.

Kažu da se u vezi s tim povezuju još dva događaja.

"Jedan od događaja koji je povezan s tim dogodio se u petak, 14. listopada u jutarnjim satima na području Kloštar Ivanića u mjestu  Sobočani u Ulici v plavem trnacu, kada je nepoznati počinitelj provalio u kuću vlasništvo 70-godišnjaka. Iz kuće su tada otuđene dvije lovačke puške s pripadajućim streljivom.

A potom u noći između 15. i 16. listopada, na istoj adresi, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Punto vlasništvo istog 70-godišnjaka. Za muškarcem, koji se dovodi u vezu s ovim događajem, intenzivna je potraga te s obzirom na navedena kaznena djela.

Građane savjetujemo da obrate pozornost na nepoznate osobe i svako sumnjivo ponašanje u svojoj blizini. Također, savjetujemo da se ne približavate niti ostvarujete kontakt zbog vlastite sigurnosti i u takvim slučajevima zatražite intervenciju policije na 192", objavili su iz policije. 

Napadač je Ivan Benko?

24sata neslužbeno doznaju da je napadač za kojim policija traga Ivan Benko, za kojim već nekoliko tjedana traje potraga zbog pokušaja ubojstva muškarca u Sesvetama.

Podsjetimo, 5. listopada Benko je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojem je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Od tada traje potraga za njim. "U Sesvetama u Novoselskoj ulici, oko 3:20, prema do sada prikupljenim informacijama, muškarac je zapalio osobni automobil i ispalio više hitaca prema 56-godišnjaku, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava", objavila je tada policija.

Benko je stigao u Novoselsku ulicu naoružan vatrenim oružjem i s kanticom s benzinom, očito s namjerom da zapali automobil ispred jedne obiteljske kuće. Na licu je imao masku.

56-godišnjak istrčao iz kuće, 53-godišnjak počeo pucati na njega

Nakon što je zapucao prema obiteljskoj kući, iz kuće je istrčao 56-godišnjak. Čim ga je 53-godišnjak spazio, počeo je pucati prema njemu. 56-godišnjak se pokušao sakriti iza stupa i baciti nešto prema napadaču, no pogođen je s nekoliko metaka u predjelu ruku i trbuha. Naposljetku je uspio ući u kuću.

53-godišnjak je potom polio benzinom i zapalio plavi Audi, navodno u vlasništvu 28-godišnjakinje, parkiran ispred kuće. Nakon toga je pobjegao i policija za njim i dalje traga, uključujući i specijalne jedinice.

53-godišnjaka Ivana Benka terete za pokušaj ubojstva. Radi se o muškarcu dobro poznatom policiji koji je po Zagrebu od kraja 2012. pa gotovo do polovine 2013. provaljivao u kuće i vile bogatih. Nanizao je 18 provala i 11 pokušaja provala. Među kućama u koje je pokušao provaliti je i ona Ive Sanadera. Na sudu se branio da je provaljivao jer je bio frustriran situacijom u društvu i ponašanjem bogatih. Dobio je četiri godine zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.