Propovjednik otkrio uzrok potresa: Haićani su 1804. godine sklopili pakt s vragom

PAT ROBINSON, američki propovjednik koji je rekao da je Bog kaznio Amerikance uraganom Katrina, nastavio je sa svojim kontroverznim izjavama te je jučer ustvrdio kako je za katastrofalan potres u Haitiju odgovoran "pakt koji su sklopili s vragom".

"Haićani su bili pod skutima Francuza", počeo je svoje objašnjenje Robinson te nastavio kako su željeli neovisnost pa su sklopili savez s vragom. "Rekli su mu, mi ćemo ti služiti, a ti nas oslobodi Francuza", kazao je Robinson te dodao kako je vrag pristao na dogovor, piše CNN.

Haićani su svoju nezavisnost od Francuza izborili 1804. godine. Robinson tvrdi kako ih od tada tragedije pogađaju jedna za drugom. Ranije je taj kontroverzi evangelist povezao prirodne katastrofe i terorističke napade s legalizacijom pobačaja u SAD-u. Nakon uragana Katrina koji je pogodio New Orleans i ubio više od 1800 ljudi, Robertson je istaknuo da su Amerikanci ubili više od 40 milijuna nerođene djece. Preko citata iz Starog zavjeta o tome što se dogodi onima koji prolijevaju nevinu krv, pobačaje je okrivio za uzrokovanje uragana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.