Pronađen trag o objavi Registra: Felić se srušio u policiji, njegove stvari pregledane

ENES FELIĆ, koji je uz još troje bivših djelatnika Ureda za obranu navodno povezan s objavom Registra branitelja na internetu, danas je ponovno stigao u Policijsku upravu karlovačku gdje će se nastaviti pregled računala i CD-a koje mu je policija zaplijenila.

Uz Felića je na policiju došao i njegov odvjetnik Zvonko Žaja. Kako ne bi ostao gladan, poučen iskustvom od srijede kada je cijeli dan proveo u policiji, Felić si je danas ponio i sendvič. Odvjetnik Žaja je novinarima rekao kako ne zna u kojem svojstvu je njegov branjenik.

"Više saznajemo iz medija nego od policije"

"Ne znamo pod kojim okolnostima niti u kojem svojstvu smo ovdje. Na žalost, više saznajemo iz medija nego što dobivamo službenih informacija", kazao je Žaja i dodao kako je Felić u srijedu u vojnu policiju priveden bez naloga, a i danas je došao samo na temelju telefonskog poziva. Žaja smatra kako je to protupravno postupanje prema Feliću.

Tijekom ispitivanja, oko 17 sati, Enesu Feliiću je pozlilo u zgradi Policijske uprave karlovačke te je po njega došla hitna pomoć. Njegov odvjetnik Zvonko Žaja kazao je da je Feliću pao tlak pa se srušio. Odvjetnik je potvrdio kako Felić u istrazi ima status građanina i kazao da je završio pregled Felićevih privatnih i službenih kompjutora. On će privatne stvari preuzeti sljedeći tjedan.

U Karlovcu pronađeni novi zanimljivi dokumenti

"U Karlovcu su pronađeni novi dokumenti koji su vrlo interesantni u smislu daljnje kriminalističke obrade u istrazi o objavi Registra branitelja", kazao je za Index glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec te dodao kako još ne može više o tome reći dok je istraga u tijeku.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova jučer je rekao da se istraga usmjerila prema Karlovcu zato što se otkrilo da je CD s kompromitirajućim podacima nestao iz ureda u tome gradu. Radi se o dokumentu koji se 2006. godine koristio za sastavljanje Registra branitelja, što su iz Vlade govorili od samog početka afere. Popis je prebačen na CD-e, a oni su pod oznakom tajno prebačeni u područne urede za obranu. Inventurom ureda pokazalo se da je u Karlovcu nestao jedan od CD-a i upravo zato su pripadnici temeljne i vojne policije svoje napore koncentrirali na Karlovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.