Pronađen pulski aktivist Aleksej Orel. Hitno prebačen u bolnicu

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL; Privatni album

Pulski aktivist Aleksej Orel pronađen je jutros živ. Kako neslužbeno doznajemo, pronašao ga je HGSS jutros na području Šišana, dehidriranog i u polusvijesti, te je prebačen na hitni prijem u pulsku bolnicu. "Živ je, diše, ali treba liječničku pomoć. Još uvijek smo napeti", rekao nam je izvor blizak obitelji. 

Pronalazak nam je službeno potvrdila i policija. "Pronađen je u 8.18 sati u šumskom predjelu na području bivše vojarne Svetica. Prevezen je u bolnicu", kazali su za Index iz PU istarske. 

Jučer u kasno popodne akciji se uz policiju i stotine sumještana priključio HGSS koji je i jutros u sedam sati nastavio s pročešljavanjem područja Svetica u Šišanu. 

Aleksej Orel nestao je u srijedu, a svaki trag izgubio mu se tog dana oko 17 sati nakon što je zadnji put viđen u centru Pule. Odmah iste večeri u akciju traženja Orela uključile su se stotine Puležana. 

Pokrenuo Inicijativu za Lungomare

Orel je dugogodišnji aktivist i poznat član pulske društvene zajednice, a u javnosti se najviše istaknuo prošle godine kada je oformio Inicijativu za Lungomare koja je za cilj imala pokrenuti referendum i spriječiti izgradnju Hotela Valkane na najočuvanijoj pulskoj šetnici uz more.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.