Tko je "naci Đuro", tip koji je priveden zbog "Sieg heil" i napada suzavcem u tramvaju

Foto: Goran Jakus/PIXSELL/Facebook

KAKO je objavila PU zagrebačka, u službene prostorije na kriminalističko istraživanje doveden je 26-godišnjak koji je sinoć u tramvaju broj 6 u Zagrebu salutirao nacističkim pozdravom i špricao suzavcem po tramvaju.

Podsjetimo, kako su nam potvrdili jutros u zagrebačkoj policiji, policija je oko 19:50 primila dojavu da je u tramvaju linije broj 6, na križanju Slavonske avenije i avenije Marina Držića u smjeru juga, nepoznati muškarac prvo salutirao nacističkim pozdravom i uzvikivao "Sieg Heil".

Špricao suzavcem po tramvaju

Nakon toga je, kada ga je jedna od putnica u tramvaju upozorila na njegovo ponašanje, počeo suzavcem špricati po tramvaju.

Tramvajem je u tom trenutku upravljala 42-godišnja vozačica koja je prvo odbila liječničku pomoć koju su joj ponudili policijski službenici, ali ju je naknadno zatražila.

Liječnička pomoć joj je pružena u KB Merkur, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Tijekom i nakon događaja nitko od putnika nije zatražio liječničku pomoć.

Profil pun objava s oružjem

Kako neslužbeno doznajemo, 26-godišnjak koji je priveden zove se Ivan Đurić.

Đurić je od ranije poznat policiji, kako piše portal Lupiga, a prenose i kako ga je upravo zato policija ubrzo privela.

Na njegovom Facebook profilu mogu se vidjeti fotografije i statusi u kojima veliča Adolfa Hitlera i Wehrmacht, a osim toga na profilu je naveo i kako radi kao "grobar u koncentracijskom logoru u Auschwitzu".

Osim toga, na profilu su i fotografije na kojima je Đurić prikazan s oružjem i u vojnoj uniformi, a na nekoliko fotografija pozira sa svojim djetetom koje je također obučeno u odjeću s vojničkim uzorkom.  Voli se fotografirati sa svojim djetetom uz tenkove i oružje.

Đurić je između ostaloga bio i "junak" dokumentarnog filma "Ispred zastave" iz 2016. godine, piše Lupiga.

"Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca", njegov je opis u spomenutom filmu.

Ispod su prikazane fotografije i snimke zaslona objava s njegovog profila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.