Mahali mu iz auta, pratio ih pa ga pretukli. Smetalo im što je presporo vozio

Zbog teških tjelesnih ozljeda koje su nanijeli muškarcu, 65-godišnjak i 27-godišnjak iz Pitomače uskoro će se naći na optuženičkoj klupi. Na Općinskom sudu u Koprivnici protiv njih je podignuta optužnica kojom ih se tereti da su počinili kazneno djelo protiv života i tijela. Dvojac je žrtvi nanio prijelom gornje čeljusti i krvni podljev na oku, razbijena mu je arkada, natučena glava i desna strana prsnog koša, a materijalna šteta nastala mu je i na autu, piše Podravski.

Sve to dogodilo se prošlog listopada, usred bijela dana, na ulici u Kloštru Podravskom, točnije kod tamošnjeg kružnog toka u središtu sela. Žrtva je izlazila na glavnu cestu s parkirališta jedne trgovine, a pritom je vozio sporije i s uključena četiri žmigavca, jer je u bunkeru imao plastične cijevi duge četiri metra.

Nisu ga mogli prestići

U tom trenutku na glavnoj cesti se u drugom automobilu našao agresivni dvojac, koji ga je pokušao prestići, no kako je iz drugog smjera dolazio kamion, morali su naglo kočiti. Nekoliko trenutaka kasnije su ga prestigli i vozili paralelno s njime te su ga izvrijeđali.

Nekoliko minuta kasnije oba automobila su se zaustavila kod kružnog toka u Kloštru i tu je nakon verbalne svađe krenula tučnjava, u kojoj je Dario teško nastradao, nakon čega je završio u bolnici. Dvojac se na ispitivanju branio da su se samo branili od pretučenog muškarca te da nisu vidjeli da je krvario. Jedan od njih je čak tvrdio da je čuo kao žrtva govori da ima pištolj i da će ih ubiti. 

Sličnu stvar ponovio je drugi, koji je bio agresivniji, iako je to negirao, odnosno, kako je naglasio, pogubio se u svemu tome. Rekao je da su bili isprovocirani, da im je oštećenik psovao majku koju nema, nakon čega je sve počelo. No, sve je snimila nadzorna kamera sa zgrade Općine.

Mislio da ih poznaje

Žrtva je rekla da se vozila za njima do vatrogasnog doma jer je mislio da ih poznaje, odnosno da je shvatio da mu gestikulacijama iz auta dok su ga prestizali mašu da vozi za njima, što je i napravio.

Međutim, čim su se zaustavili, oni su ga verbalno i fizički napali, a sve je stalo nakon što je na tučnjavu naletjela jedna gospođa i vikala napadačima da će zvati policiju ako se odmah ne zaustave. 

Uvidom u svu dokumentaciju, snimku videonadzora i nakon mišljenja sudsko-medicinskog vještaka, na sudu su zaključili da su okrivljenici počinili kazneno djelo za koje ih se tereti i podignuta je optužnica. Tužitelji, napomenimo, za Milenka i Matiju traže zatvor u trajanju od osam mjeseci, no konačna odluka donijet će se nakon suđenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.