OBITELJSKO NASILJE U ZAGREBU

Pretučena 14-godišnjakinja još je u bolnici. Pričali smo s njezinom majkom

Foto: Privatan album

BIVŠI pripadnik specijalne policijske postrojbe Alfa u petak popodne je na zagrebačkoj Peščenici brutalno istukao 14-godišnju kćer, a djevojčica se, kako doznajemo od njene majke, i dalje nalazi u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je zaprimljena u petak nakon napada.

>>Bivšeg policajca pustili iz zatvora da čuva djecu. Pretukao je 14-godišnju kćer

>>Majka pretučene curice pet puta je zvala policiju, poslušajte snimke razgovora

>>Bivši policajac koji je pretukao kćer bježao policiji i pružao otpor

"Sad sam bila kod svog djeteta koje se ne želi vratiti kući jer se boji. Još je u Klaićevoj. Neće je pustiti jer još mora napraviti neurološku obradu. Jako je boli glava i ima vrtoglavice i mučnine i zato joj trebaju još kompletnu obradu napraviti. No danas me pitala: 'Mama, hoćeš li se ljutiti ako ja odem kod rođaka, ja ne bih još išla kući jer se bojim", ispričala nam je njena majka E. D. F.

I ona sama je do danas bila bolnici, u KB-u Merkur, odakle su je jutros otpustili. Prošlog ponedjeljka je ondje operirana i odstranili su joj maternicu i jajnike, no unatoč teškoj operaciji majka je u petak na svoju ruku izašla iz bolnice kako bi došla u pomoć djeci nakon što je čula da je njen bivši suprug istukao njenu 14-godišnju kćer.

Majka loše, a primila je i poziv iz policije

"Nisam dobro ni psihički, ni fizički, jako mi je teško", rekla nam je danas majka, koja je jedva smogla pričati, a ubrzo nam je nakon razgovora javila da su je upravo zvali iz policije da dođe po auto koji je vozio bivši suprug i u kojem ga je policija uhitila i koji su potom zadržali.

"Zamislite, sad su me zvali da dođem po auto i da moram platiti ležarinu što je auto bio kod njih", rekla nam je E. D. F.

Podsjetimo, njen bivši suprug je u petak istukao njihovu kćer te potom bježao policiji, skrivio prometnu nezgodu i na kraju je odveden u Vrapče.

Majka nam je u subotu ispričala kako je preko mobitela čula kćer kako vrišti 'tata nemoj me tući, molim te' i sina u pozadini kako urla.

"Izletjela sam iz svoje bolesničke sobe, sestre su me zaustavile da moram potpisati i čekati doktora, ja govorim da ću potpisati, ali ne čekam doktora. Zovem Uber i na Heinzelovoj iz auta vidim policiju pod rotirkama kako odlazi prema našoj kući. Kći me zove sa susjedovog mobitela jer joj je tata razbio i mobitel i kaže mi da je ok. Policija i ja dolazimo skoro u isto vrijeme, kad sam je vidjela, pala sam u nesvijest", rekla nam je potresena majka.

"Otac je njenom glavom otkinuo komad letve s ograde"

Potom je, kaže, došla hitna i odveli su djevojčicu u Klaićevu.

"Kći je bježala od oca koji ju je mlatio i držala ruke ispred glave da je prestane tući po glavi, vikala je 'upomoć' i 'tata gušiš me, nemoj me tući, molim te', razbio joj je naočale na glavi i mobitel koji nam je jedini vid komunikacije. Pobjegla je kod susjeda u kuću, ali i susjed je pobjegao, otac ju je tamo našao i izvukao van i nastavio ju tući, njenom glavom je otkinuo i jednu letvu s ograde, vukao ju je po asfaltu i rastrgao majicu. Pušten je iz zatvora gdje je bio radi prijetnji tetama u vrtiću, za što je dobio 2 godine i 9 mjeseci zatvora, a 2014. je bio osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog obiteljskog nasilja (tad je odležao jedva 10 mjeseci), pušten je u siječnju na uvjetnu zbog dobrog vladanja i jer je inzistirao da čuva djecu dok sam ja na operaciji. Ovo je prvi put da je digao ruku na dijete", ispričala nam je majka.

Danas je voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije Stipo Mandić rekao da je nakon prvog poziva da se dogodilo obiteljsko nasilje, policiji trebalo 14 minuta da locira počinitelja, uhiti ga i dovede u 4. PP.

"Počinitelj je bio u bijegu, zatekli smo ga u vozilu i još je skrivio manju prometnu nezgodu, pružao je otpor i primijenili smo uporabu sile. U policiji mu je pružena liječnička pomoć i hospitaliziran je, a nakon što izađe iz bolnice nastavit ćemo kriminalističko istraživanje", rekao je Mandić.

Indexu je nakon konferencije rekao da su počinitelja ulovili u automobilu na Peščenici.

Mandić je također naveo da su prvu dojavu od majke primili u 16.59, no tad nije bilo riječi o obiteljskom nasilju. Navodi kako je dojaviteljica zvala policiju da im kaže da joj je bivši suprug vjerojatno alkoholiziran, da je u vozilu te da se s njim nalazi maloljetni sin. Također navode da majka nije imala točnu informaciju gdje se počinitelj nalazi.

"Policija u tom trenu daje svim policijskim službenicima obavijest da se traga za tim i tim vozilom. Nakon prve dojave majke svi su tragali za njim, mogao je biti bilo gdje, na kraju nije pronađen kod kuće, nego za vrijeme dok je upravljao vozilom", rekao je Mandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.