Premda stranci sude, članove ne napušta optimizam: Rošin zaželio da HDZ ponovno dobije lidersku ulogu?!

JERKO ROŠIN i dalje se ne miri s blamažom koja mu se dogodila u subotu. Dr. Duje zapriječio mu je ulaz na izbornu skupštinu splitskog HDZ-a te tako onemogućio punopravnog člana Gradskog odbora da da svoj obol u biranju novog stranačkog vodstva u Splitu.

Na kraju je ispalo da taj jedan Rošinov glas ništa nije značio budući da je novi šef Petar Škorić pregazio konkurenciju tako da se očito radilo o osobnom animozitetu na relaciji dr. Duje - Rošin. 

Za Rošina već znamo da je vrsni literat. Zbirka pjesama političke tematike Upkrnuće pravi je hit, što i ne čudi jer iskreno progovara o njegovom razočarenju bavljenja politikom. Za dr. Duju Rošin nema lijepe riječi.

Dr. Duje je primitivan, destruktivan i nevjerodostojan

Ukratko, dr. Duje je primitivan, nevjerodostojan i destruktivan! Ako ovo vidi Kerum, dr. Duju će prekomandirati u najomraženiju mu skupinu urbanih Jugoslavena. Znate, onih koji su ostali bez države pa su zbog toga destruktivni. Dr. Duje, srećom, svoju Hrvatsku još ima, a ostale su mu i utješne fotelje u Saboru i županijskoj skupštini tako da se neka veća ekspanzija destrukcije s njegove strane ne treba očekivati. Stari je borac dr. Duje i udarce prima na nogama bez jauka... 

Rošin zaželio da HDZ ponovno preuzme lidersku ulogu

Rošin je javno dao na znanje sljedeće.

Točka 1. Neće osporavati legalnost izbora, bez obzira što mu je tim primitivnim činom zapriječeno da bira i bude biran. Galantnost je iskazao zbog želje da doprinese normalizaciji odnosa u splitskom HDZ-u, koji su, sudeći po njegovom primjeru, ozbiljno narušeni.

Točka 2. Srećom da više nema dr. Duje, već HDZ u Splitu vodi netko drugi. Rošin, naime, vjeruje kako se izborom novog vodstva stvaraju uvjeti za sređivanje lošeg stanja u gradskoj organizaciji koju je dr. Duje do sada vodio sasvim nevjerodostojnom i destruktivnom politikom.

Točka 3. Iz Rošina puca optimizam, i to kakav! Nada se, naime, da će nova vodstva HDZ-a na svim razinama u RH pokrenuti procese kojima će se stranci vratiti zadnjih godina poljuljani ugled i ponovno omogućiti predvodnička uloga u budućem održivom razvoju naše domovine. Nejasno je kada bi se to trebalo dogoditi, budući da je baš danas započelo suđenje HDZ-u u slučaju Fimi media.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.