Prekinut štrajk u Osječkoj pivovari, proizvodnja počinje sutra

NAKON 18 dana štrajka te uz asistenciju osječkog dogradonačelnika Ivana Vrdoljaka predstavnici HUP-a i vlasnik Osječke pivovare Ivan Komak postigli su dogovor o nastavku proizvodnje.

Na sastanku je dogovoreno da se primjenjuju one odredbe kolektivnog ugovora koje su prihvatili radnici i sindikati, dok će se i dalje pregovarati o odredbama koje ne prihvaćaju. Cijeli novi kolektivni ugovor mora biti donesen do kraja ove godine, a dio odredbi će i nakon ovog dogovora biti korišten iz starog kolektivnog ugovora.

Dogovoreni mjesečni sastanci

Vlasnik se obvezao na to da se radnicima jamči da neće biti otpušteni bez prijašnjeg dogovora sa sindikatom. Komak je nakon potpisivanja sporazuma rekao kako su se suprotstavljane strane našle na pola puta, a plaće će se isplaćivati po starom kolektivnom ugovoru.

Dogovoreno je i da će uz posredovanje medijatora vlasnik i sindikati svakog mjeseca održavati sastanke na kojima će pregovarati o nerazriješenim problemima. "Trebat će, međutim, dosta napora da Pivovara nastavi s proizvodnjom i očuva teško stečene pozicije na tržištu", rekao je nakon sastanka Komak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.