Predrag Baraba: Sklonište za životinje Pokupsko Cerje radi sukladno Zakonu

Foto: Hina

Demanti na pisanje o skloništu za životinje Pokupsko Cerje

Sukladno Zakonu o medijima, molim da u zakonskom roku bez izmjena i u cijelosti objavite ispravak netočnih informacija iznesenim u tekstovima 'I Grad Karlovac želi dati posao zbrinjavanja životinja skloništu koje ubija pse?' i 'Karlovčani će Pokupskom Cerje plaćati za ubijanje pasa', autorica Diane Kukuruzović te Martine Pauček Šljivak.

U oba teksta autorice neobjektivno, površno i neutemeljeno opisuju skloništa za životinje Pokupsko Cerje, bez da su nas pritom kontaktirale na bilo koji način.

Radi istinitog informiranja javnosti objavljujemo:
- Sklonište za životinje Pokupsko Cerje radi sukladno Zakonu o zaštiti životinja i Pravilniku o skloništima, što su i potvrdili brojni redoviti i izvanredni nadzori veterinarske inspekcije. Tijekom 2015. provedeno je 26 nadzora.
- U Skloništu za životinje Pokupsko Cerje nema usmrćivanja pasa prije zakonskog roka od 60 dana.
- Netočno je da Sklonište za životinje Pokupsko Cerje od grada Velike Gorice dobilo iznos od šest i pol milijuna kuna u protekle tri godine. Taj iznos novinarke su vrlo lako mogle provjeriti na službenim stranicama Grada.
- Nisu točne tendenciozne tvrdnje da su predstavnici grada Karlovca u Pokupskom Cerju 'sjedili i hihotali se'.
- Sklonište za životinje Pokupsko Cerje, kao niti njegov direktor Predrag Baraba nemaju nikakve presude da su počinili prekršajno ili kazneno djelo.
- Sve zainteresirane osobe mogu na uvid dobiti podatke u svemu navedenom u Skloništu za životinje Pokupsko Cerje svakog radnog dana od 10 do 14 sati, kao što su i dobile i Udruga Prijatelji životinja iz Zagreba, Udruga Turbina iz Karlovca i predstavnici Grada Karlovca.

Srdačan pozdrav,

 

Predrag Baraba

        Sklonište za životinje Pokupsko Cerje                

U Pokupskom Cerju, 25.09. 2016.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.