Prazne se police u SAD-u, Amerikanci zbog delte navodno opet gomilaju WC papir

Ilustracija: EPA

AMERIČKI trgovački lanac Costco vraća privremena ograničenja kupnje nekih artikala na svojim skladišnim mjestima jer se delta varijanta nastavlja širiti SAD-om, javlja USA Today.

Prema objavi na svojoj web stranici prošle subote, Costco je rekao da neka skladišta mogu imati privremena ograničenja količine za odabrane artikle.

Trgovac nije naveo na koje se točno artikle primjenjuju ograničenja u količini koju kupci mogu kupiti po jednom posjetu dućanu. 

Prošlog mjeseca Costco je rekao da će također slijediti propise o maskama za državne i lokalne nadležnosti i da snažno preporučuje da svi članovi i gosti nose maske za lice unutar trgovina.

Kako se varijanta delta nastavlja brzo širiti SAD-om, navodno sve više Amerikanaca gomila toaletni papir, slično kao kada su potrošači u ožujku 2020. počistili police s trgovina na početku pandemije.

Zbog toga su prošle godine mnogi trgovci ograničili broj određenih proizvoda koje su mogli kupiti u jednom posjetu dućanu, poput toaletnog papira i papirnatih ručnika.

U izjavi poslanoj USA Todayu, Kimberly-Clark, koja proizvodi Cottonelle i Scott toaletne maramice te Kleenex, rekla je da "pomno prati situaciju". 

Georgia-Pacific, tvrtka koja proizvodi toaletni papir Angel Soft i Quilted Northern, kao i papirnate ubruse Brawny i Sparkle, rekla je da korisnici možda na lokalnoj razini doživljavaju male nalete potražnje, a da tvrtka na to reagira.

Tvrtka za široku potrošnju, Procter i Gamble, koja proizvodi Charmin toaletni papir i za koju se također spominje da je povećala proizvodnju zbog veće potražnje WC papira, nije odgovorila USA Todayu na upit. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.