Požar zahvatio napuštenu rogozničku vojarnu Kruščica, tri vatrogasca lakše ozlijeđena

POŽAR koji bi ubrzo mogao zaprijetiti i kućama nedaleko od Rogoznice izbio je oko 13,15 sati, a zbog sigurnosti na tom je području isključena električna energija.

Vatru koja je izbila na području Stupin Čeline gase vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te oni iz DVD-a Rogoznica, Primošten, Grebaštica, Zablaće. Uz županijske vatrogasne snage na požarište su upućene i Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i Split.

Vatra zahvatila i napuštenu vojarnu Kruščica u Rogoznici

Na mjesto požara poslani su dva kanadera i dva helikoptera. Vatra se zbog jakog juga brzo širi te zahvaća makiju i ostalo raslinje. Glavni zadatak gasioca je u narednim satima spriječiti širenje vatre prema kućama. Tijekom gašenja lakše su ozlijeđena tri vatrogasca iz DVD-a Grebaštica. Imali su opekline na rukama te ogrebotine na licu, a ubrzo im je pružena liječnička pomoć. 

Vatra je zahvatila nekoliko obližnjih objekata unutar napuštene vojarne Kruščica u Rogoznici. Po izvještaju Državne uprave za zaštitu i spašavanje aktivnostima zemaljskih i zračnih snaga uspješno su spašeni su okolni objekti. Gašenje je još uvijek u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.