Vinko Brkan o optužnici: SDP me politički progoni!

OPTUŽNO vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv Vinka Brkana, bivšeg trogirskog dogradonačelnika i dugogodišnje sive eminencije trogirskog HDZ-a. Brkana i ostale okrivljenike terete za višemilijunsku štetu u gradskoj blagajni, brojne makinacije, financiranje privatnih projekata gradskim sredstvima i ostalo.

"Ja sam nevin, politički me progone"

Brkan, dakako, tvrdi da je nevin. "Ovdje se radi o političkom progonu. Smješta mi nova SDP-ova vlast", požalio se Brkan optužnom vijeću, kojim je predsjedao sudac Bruno Klein.

Dakako da Vijeće Brkanove fantazmagorije nije moglo prihvatiti, pošto s pravom nemaju nikakve veze. Pogotovo kada se zna da su policajci za zloporabe uspjeli prijaviti i novog trogirskog gradonačelnika, SDP-ovca Damira Rilju. Njega u Brkanovoj optužnici ipak nema, jer je potpisivao ono što je naslijedio od HDZ-ovaca. Na koncu konca, Rilje ih je i prijavio suočen sa alarmantnim deficitom u blagajni i papirima koji definitivno nisu upućivali na uredno poslovanje.

"A gdje je rješenje o zastupanju Uskoka?"

Konkretniji od Brkana bio je Željko Lubina, branitelj jednog od optuženika. Lubina je, ni više, ni manje, zatražio da se poništi optužnica jer tužitelj Nikša Wagner, zamjenik županijskog državnog odvjetnika, nema ovlaštenje za zastupanje Uskoka, koji inače vodi ovaj predmet.

Tužitelj Wagner priložio je traženo rješenje uz opasku da to nema nikakve veze sa zakonitošću optužnice.

Optužno vijeće svoj je posao završilo, predmet protiv Brkana ide raspravnom vijeću, koje će zakazati glavnu raspravu.

HDZ zna: I gradonačelnik i dogradonačelnik Trogira na optuženičkim klupama

Brkan je godinama bio alfa i omega Trogira. Pokrenuo je brojne projekte koji su plaćani sredstvima grada. Pokrenuo je Glas Dalmacije, doveo Mikija Rapaića da završi svoje igračke dane u Trogiru... Iza Brkana je ostala devastirana blagajna, potpuni potop.

Kuriozitet je svakako da je Brkan kao dogradonačelnik optužen, dok je gradonačelnik i aktualni šef trogirskog HDZ-a Vedran Rožić ostao neokrznut. Ipak, kada se sjetimo da i njemu za vratom puše Bajić reinkarniranom optužnicom za malverzacije u Hajduku, ispada da je bivše i sadašnje vodstvo HDZ- u Trogiru u vrlo konkretnom, višegodišnjem sukobu sa zakonom.

Rožića progone dulje od desetljeća, no on je svejedno uredno ušao u posljednji saziv Sabora, dok mu je Jaca, posve okrenuta borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, uredno povjerila vodstvo stranke u Trogiru, unatoč tome što Rožića terete i da je za nekoliko desetaka milijuna kuna oštetio državnu blagajnu vodeći poslovanje Hajduka na crno. HDZ zna, nema šta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.