Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog mafijaške likvidacije na Zrću

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NA Županijskom sudu u Zadru uskoro počinje suđenje Dušku Tanaskoviću, državljaninu Srbije koji je prošloga ljeta na popularnoj plaži Katarelac na Pagu likvidirao 38-godišnjeg Crnogorca, pucajući mu u glavu, javlja HRT.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zadru na današnjoj sjednici je potvrdilo optužnicu protiv okrivljenika, koji se do sada branio šutnjom.

"Okrivljenik se tereti za kazneno djelo protiv života i tijela - ubojstvo. Vijeće je optužnicu potvrdilo. To znači da će sada spis biti dodijeljen raspravnom sucu i da će uskoro biti zakazana rasprava. Sjednica radi potvrđivanja optužnice je nejavna, a hoće li kazneni postupak biti javan odlučit će raspravno vijeće", izjavila je predsjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Zadru Sandra Radanović. 

Obračun balkanskih narkoklanova

Podsjetimo, okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022. u 6:01 na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac, po izlasku oštećenika iz tog kluba prišao oštećeniku s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar.

Prema pisanju medija, riječ je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.