Potpredsjednica ruske banke (28) pronađena mrtva nakon što je navodno pala s 11. kata

Potpredsjednica ruske Loko-Banke banke pronađena je mrtva nakon što je navodno pala s prozora svog stana na 11. katu u Moskvi, a događaj su strani mediji označili kao još jednu misterioznu smrt u zemlji. Kristina Baikova (28) pala je sa svog prozora 23. lipnja i proglašena je mrtvom na mjestu nesreće, navodi baza Telegram kanal.

Baikova je u trenutku pada bila s 34-godišnjim prijateljem po imenu Andrei, izvijestila je Baza. Muškarac je rekao da ga je Baikova pozvala u svoj stan na piće i da je izašla na balkon prije nego što je pala na tlo. Njezina smrt još uvijek se istražuje.

Baikova je posljednja u nizu ruskih direktora koji su umrli tako što su pali s prozora zgrade, što je postalo sumnjiv trend, izvijestio je Daily Mail.

"Sindrom iznenadne ruske smrti"

Dan Rapoport, poznati kritičar Vladimira Putina koji je bio protjeran iz Rusije, pronađen je mrtav nakon što je prošlog kolovoza skočio iz svoje luksuzne stambene zgrade u Washingtonu, a sugeriralo se da se radi o samoubojstvu, što je njegova supruga opovrgnula.

Nekoliko tjedana kasnije direktor ruskog naftnog diva Lukoil Ravil Maganov pao je s prozora na šestom katu bolnice u Moskvi i umro. Prije njegove smrti Lukoil je glasno kritizirao Putina i rusku invaziju na Ukrajinu.

Zatim je u prosincu kreativni direktor informatičke tvrtke Grigorij Kočenov skočio s balkona svog stana i pao u smrt dok su mu ruske vlasti pretraživale stan. Istog mjeseca ruski tajkun koji se obogatio prodajom kobasica pao je u smrt s prozora hotela u Indiji, samo dva dana nakon što je njegov prijatelj, također iz Rusije, umro u istom hotelu. Ruski nekretninski tajkun također se kobno survao niz stepenice dok je bio na francuskoj rivijeri u prosincu.

A upravo ranije ovog mjeseca savezni sudac Artyom Bartenev pao je s 12. kata svoje stambene zgrade i proglašen je mrtvim na mjestu događaja. Oko više od 20 ruskih dužnosnika i oligarha umrlo je pod misterioznim okolnostima samo 2022. godine, izvijestio je The Atlantic, koji je trend nazvao "sindrom iznenadne ruske smrti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.