Potonuo teretni brod kod Galicije: Spašena dva Hrvata, kapetan i brodski električar

DVA ČLANA posade s teretnog broda koji je plovio pod zastavom Barbadosa, a koji je potonuo oko 160 nautičkih milja od obala Galicije, još se smatraju nestalima, kazao je zapovjednik spasilačke službe iz La Corune.

Španjolski i portugalski spasioci unatoč lošem vremenu izvukli su iz vode 22 člana posade, među kojima su bila i dva Hrvata, te Rusi, Ganci, Latvijci i Filipinci. Za još dva člana posade tragaju, no potragu otežavaju loši vremenski uvjeti i udaljenost teretnjaka od obale.

MVP potvrdio da su hrvatski državljani bili na brodu

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija su povodom potonuća broda Kea koji je plovio pod zastavom Barbadosa, a u vlasništvu tvrtke Holy House Shipping Co. iz Švedske objavili da su oba hrvatska državljana, kapetan broda i brodski električar, spašeni te se trenutno nalaze u španjolskom gradu La Coruni.

"Madridski Centar za spašavanja na moru izvijestio je tijekom jučerašnjeg dana Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj o potonuću spomenutog broda 160 nautičkih milja od španjolske obale, a na kojem su među 24 člana posade bila i dva hrvatska državljana", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Mario Dragun.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu stupilo je tijekom jučerašnjeg dana u kontakt s kapetanom broda te o svemu izvijestilo njihove obitelji i pomorske agente. 

Teretnjak Kea plovio je iz St Petersburga u kolumbijsku Santa Martu, međutim u ponedjeljak navečer u njega je počela prodirati voda te je počeo tonuti. Teretnjak je prevozio amonijev nitrat, no nema opasnosti od zagađenja, tvrdi glasnogovornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.