Porotnici na suđenju Fritzlu bit će smješteni na tajnu lokaciju te će ih čuvati naoružani stražari

POROTA koja će suditi na suđenju incestuoznom Josefu Fritzlu bit će smještena blizu vojne baze, a čuvat će ju i nekoliko naoružanih stražara.

Austrijski mediji pišu kako je tajnik predsjednika suda u Sankt Poeltenu Frank Cutka rekao kako će osam porotnika i četiri njihova zamjenika čuvati naoružani stražari, a smjestit će ih se na tajno mjestu u blizini vojne baze. Kazao je i kako se razmišljalo da ih se smjesti u vojnu bazu, ali da je ona previše "primitivno" uređena za porotnike. Sa tajnog mjesta porotnici će svakoga dana biti prebačeni u sudnicu.

Dva sata Elisabethinog iskaza svaki dan

Još se ne zna da li će porotnici čuti svih 11 sati iskaza Elisabeth Fritzl. Cijelo suđenje će biti tajno, a iz njega su izuzeti javnost i novinari. Vlasti su odlučile da će porotnici svakoga dana čuti dva sata Elisabethinog svjedočenja, jer je ono toliko šokantno pa ih nisu željeli previše opteretiti.

Elisabethin brat Harald će također dati iskaz, no još nije poznato da li će on to učiniti u sudnici ili preko videa. Sud je tražio od zračne kontrole da proglasi zabranu letenja iznad sudnice tijekom suđenja kako bi osigurali da novinarski helikopteri ne nadlijeću to područje. Suđenje počinje u ponedjeljak.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.