Poraz Aleksandre Kolarić, u drugi krug idu neki Bernardićev lik i Maras

Foto: Facebook, Patrik Macek, Davor Višnjić/Pixsell

ZAGREBAČKI SDP danas je proveo izbore za čelništvo gradske organizacije, a za predsjednika zagrebačkog SDP-a natjecalo se petero kandidata - Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

Prema prvim neslužbenim rezultatima, ići će se u drugi krug gdje će se za mjesto šefa zagrebačkog SDP-a boriti Denis Hrestak i Gordan Maras.

Prema neslužbenim rezultatima, Hrestak  je dobio 576 glasova, Maras 443 glasa, Kolarić 328, Čičak 160, a Nesvanulica 6.

Kolarić: Izgubili smo

"Danas smo izgubili, ali stvorili smo program i tim koji može povući SDP Zagreba naprijed.

Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji može vratiti socijaldemokraciju društvu.

Posebna hvala mom timu koji je kampanju odradio junački!" napisala je Aleksandra Kolarić na Facebooku.

Maras: Članovi su se odlučili za promjenu

"Drago mi je da su SDP-ovci i SDP-ovke Zagreba odlučili da neće prihvatiti nametanje jednog kandidata, nego ćemo ići u drugi krug. Velika većina članica i članova SDP-a odlučila se za promjenu. Kandidat kontinuiteta nije dobio ni približno broj glasova koje je mislio da će dobiti", rekao je Maras, prenosi N1.

Kolarić je očekivala da će proći u drugi krug

Podsjetimo, SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima imalo je njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. 

Prolazak u drugi krug očekivala je Aleksandra Kolarić. "Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug", izjavila je novinarima Kolarić nakon glasanja.

Hrestak je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu jer, prema njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu. No ipak u prvom krugu nije uspio.

Drugi krug će uslijediti za tjedan dana, 17. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.