Policija talijanskim fašistima zabranila ulazak u Hrvatsku

Guvernerova palača u Rijeci Foto: Twitter, Zračna luka Rijeka

POLICIJSKA uprava Primorsko-goranska priopćila je da je odbila ulazak u Republiku Hrvatsku za petero državljana Italije.

Riječ je o osobama starosti 23, 56, 63, 70 i 74 godine koje su tijekom dana sletjele u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova.

Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci.

Kako navodi Jutarnji list, policija je tijekom dana do popodnevnih sati privela 16 osoba. Dodaju i da je dio njih vraćen u Italiju.

U večernjim satima smo posllai upit PU primorsko-goranskoj oko broja privedenih osoba u vezi događaja u Rijeci. Odgovorili su nam kako su u službene prostorije policije privedena i sankcionirana četiri državljana Italije, dok je petorici odbijen ulazak u RH.

Privedeni sa zastavom Kraljevine Italije

Podsjetimo, sinoć je više osoba objesilo talijansku zastavu na Guvernerovu palaču u Rijeci gdje se danas otvara izložba povodom 100. obljetnice okupacije Rijeke od strane Gabrielea D'Annunzija i njegove paravojske. Policija je jutros nešto prije sedam sati uklonila zastavu, ali je nešto kasnije ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana od 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija. Obojica su privedena i sankcionirana temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Što se tiče Talijana koji su zatečeni u zračnoj luci Rijeka, policija je utvrdila da navedenih petero državljana Italije ne ispunjava uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.