Policija se oglasila o tučnjavi u Nijemcima. Ozlijeđen je i šef općinskog vijeća

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

NAKON što je mještanin općine Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji Mario Bilandžija (29) optužio predsjednika Općinskog vijeća Ivana Pandžu (46) da ga je u subotu u kafiću u centru mjesta dva puta udario u glavu, policija se oglasila priopćenjem. Potvrdila je kako je navedenog dana oko 22 sata zaprimila dojavu o tučnjavi u ugostiteljskom objektu u Nijemcima.

U trenutku kada su policijski službenici stigli na mjesto događaja, ispred ugostiteljskog objekta nisu zatekli nikoga, dok je sam objekt bio zatvoren. Naknadno su i iz Opće županijske bolnice Vinkovci zaprimili bolničke prijave da su nekima od sudionika ovog događaja nanesene lakše tjelesne ozljede. 

Lakše ozlijeđene dvije osobe

Temeljem prikupljenih informacija proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom, 24-godišnjakom i 46-godišnjakom. Utvrđeno je kako je u subotu, od 21 do 22 sata, na terasi ugostiteljskog objekta u Zrinskoj ulici u Nijemcima, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučnjavom između navedenih osoba.

U fizičkom sukobu lakše su ozlijeđeni 29-godišnjak i 46-godišnjak. Najavili su kako će protiv trojice počinitelja biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Predsjedniku općinskog vijeća oduzeto oružje

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja zaprimila i dojavu o prijetnjama 35-godišnjaka 46-godišnjaku, a potom i dvije dojave o prijetnjama 46-godišnjaka 35-godišnjaku i 29-godišnjaku. Zbog prijetnji 46-godišnjaka dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, dok 46-godišnjak nije podnio prijedlog za kazneni progon protiv 35-godišnjaka.

46-godišnjaku je privremeno oduzeto oružje koje zakonito posjeduje. Policija je oduzimanje oružja opravdala činjenicom da je 46-godišnjak sudjelovao u događaju s obilježjima nasilja. Navedeno oružje nije bilo zlouporabljeno u događaju. Inače, Bilandžija je tvrdio kako je u okršaju zadobio frakturu nosa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.