Policija riješila slučaj nestalog Varaždinca. Ubijen je u skladištu i zakopan u šumi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

POLICIJA je riješila slučaj nestanka Dejana Petrekovića iz Varaždina, kojem se svaki trag izgubio u srpnju 2018. godine.

U Policijskoj upravi varaždinskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj su objavljeni detalji kriminalističkog istraživanja vezanog za Petrekovićev nestanak. 

Tri muškarca osumnjičena za ubojstvo

Nakon cjelokupne kriminalističke istrage ustanovljeno je da je Petreković ubijen vatrenim oružjem, a za ubojstvo se sumnjiče 52-godišnji hrvatski državljanin te dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina. Protiv njih je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

>> FOTO Varaždinska policija osigurava šumu, navodno je pronađeno zakopano tijelo

Rečeno da je nakon Petrekovićeva nestanka 13. srpnja 2018. vrlo brzo počela istraga zbog sumnje da je žrtva kaznenog djela. Tijekom proteklog razdoblja PU varaždinska surađivala je s Upravom kriminalističke policije, Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu. 

"Kriminalističko istraživanje sastojalo se od više policijskih izvida i dokaznih radnji. Provedena je i razmjena informacija s drugim tijelima unutar i izvan države. Unatrag nekoliko mjeseci provedeno je intenzivno traganje za tijelom spomenutog, koje je i pronađeno 13. studenoga 2020. te po pronalasku ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb s ciljem utvrđivanja uzroka smrti i identifikacije", rečeno je danas na presici policije.

Ubijen vatrenim oružjem u skladištu u Varaždinu pa zakopan u šumi

Obdukcija i vještačenje pokazali su da je riječ o nestalom Dejanu Petrekoviću. Utvrđeno je da je ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. u jednom skladišnom prostoru u Varaždinu, nakon čega je njegovo tijelo zakopano u Leštakovcu. 

Kriminalističko istraživanje završeno je podnošenjem kaznene prijave protiv 52-godišnjaka, 39-godišnjaka i 27-godišnjaka.

Tijelo pronađeno prije mjesec dana

Slučaj se počeo raspetljavati prije mjesec dana, kada su u šumi u Leštakovcu kraj Varaždina pronađeni ostaci ljudskog tijela. Odmah su se pojavile informacije da bi se moglo raditi upravo o Petrekoviću.

U vrijeme kada je nestao, njegova je obitelj tvrdila da nije bio depresivan te da nije bilo razloga da samo tako nestane. Saznali su i da mu je mobitel pronađen uništen, dok mu je vozilo bilo ostavljeno kod pizzerije u mjestu Trnovec, u koju nikada nije zalazio.

Sumnje su dodatno pojačane kada se pojavila informacija da je Petrekovićev automobil bio povezan s krađom oružja iz skladišta varaždinske policije, koja nikada nije do kraja rasvijetljena. Oružje je ukradeno tijekom 2014. godine, što je naknadno otkriveno sasvim slučajno, piše Telegram.

Naime, nakon što je u vozilu, koje se navodno povezivalo s Petrekovićem, pronađena određena količina oružja, vještačenjem je utvrđeno da dio potječe iz policijskog skladišta. U pitanju je bilo oružje oduzeto u akciji "Zbogom oružje", koje je ukradeno za preprodaju na ilegalnom tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.