Policija pronašla laptop za kojeg se vjeruje da pripada bombašima iz Jakarte, jedan identificiran

INDONEZIJSKA policija je pronašla laptop za kojeg se vjeruje da je pripadao jednom od bombaša koji su izveli terorističke napade u dva hotela u Jakarti. Kako je izvijestila državna novinska agencija Antara, u laptopu su pronađene informacije i kodovi kojima su se bombaši mogli koristiti za međusobnu komunikaciju. Također, identificiran je jedan od bombaša.

Laptop je pronađen u sobi hotela Ritz Carlton. Drugi bombaški napad je, podsjetimo, izveden u hotelu JW Marriott. U eksplozijama je poginulo devet osoba, od čega su dvije bombaši samoubojice. Više od 50 osoba je ozlijeđeno.

Za napade odgovorna teroristička skupina Jemaah Islamiah

Antiterorističke postrojbe otkrile su povezanost između napada i Noordina M. Topa, vođe pobunjeničke skupine Jemaah Islamiah, usko povezane s terorističkom mrežom Osame bin Ladena - al-Qaidom. Ista je skupina izvela i teroristički napad na Baliju 2002. godine, kad je poginulo više od 200 ljudi, većinom turista.

"Potvrđujemo da su bombaši pripadnici skupine Jemaah Islamiah jer postoje sličnosti između bombi korištenih u petak i onih koje inače koriste u napadima", rekao je glasnogovornik indonezijske policije Nanan Soekarna. Pojasnio je kako su za bombe korišteni isti materijali, jednako su izrađene, a i sama metoda napada je slična dosadašnjima. Soekarna je rekao i kako je rekonstrukcija lica bombaša pokazala kako su obojica muškarci, a jedan od njih je već identificiran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.