Policija ponovno privela liječnika koji je mlatio medicinsku sestru zbog ispričnice

Foto: Index

NAKON Indexovog teksta o brutalnom fizičkom napadu na medicinsku sestru u ordinaciji pedijatra u zagrebačkom Retkovcu, danas poslijepodne priveden je liječnik koji je napao i teško ozlijedio sestru zbog ispričnice za sina. 

Kako je prvi jutros objavio Index, specijalizant radiologije u KB-u Dubrava Ante Kedžo, u petak, 14. listopada, oko 19 h u Retkovcu u Zagrebu brutalno je napao, davio, srušio na pod i slomio ruku 55-godišnjoj medicinskoj sestri Renati Brkić.

Kako je Indexu ispričala Brkić, prvo je Kedžina supruga došla po ispričnicu za njihovog sina vrtićke dobi, no nije željela čekati da dođe na red. Potom se, pred kraj radnog vremena, vratila sa sinom, ovaj put u pratnji supruga.

Kad je sestra izašla van, uslijedio je brutalan fizički napad. 

"Iz meni nepoznatih razloga, Kedžo me prvo počeo vrijeđati i omalovažavati, a potom i prijetiti da će mi zavrnuti vratom", rekla je za Index nesretna Brkić.

"Konačno me i fizički napao, uhvatio me za vrat i počeo gušiti da bi me potom bacio na tlo. Krenuo je prema meni i vjerojatno bi nastavio s napadom, no u tome su ga spriječili očevi djece koja su čekala na red ispred ambulante. Sve to događalo se ispred ambulante, pred našim pacijentima djecom i njihovim roditeljima, kao i pred djetetom i suprugom napadača te slučajnim prolaznicima. Dok su očevi držali napadača uza zid ambulante, ja sam plačući pobjegla u svoju kancelariju i pokušala nazvati policiju", ispričala je Brkić. 

Policija ga privela nakon napada i prijavila tek za remećenje javnog reda i mira, nakon Indexovog teksta ponovno je priveden

Policija je privela Kedžu nakon napada, no prijavili su ga samo za remećenje javnog reda i mira.

Nakon Indexovog teksta, kako nam je potvrđeno iz Policijske uprave zagrebačke, ponovno je priveden. 

"Policija je od početka upućena u događaj i provodi se kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni se nalazi u prostorijama policije i u tijeku je ispitivanje i kriminalistička obrada", rekli su za Index iz PU zagrebačke. 

Iz policije kažu da bi sutra trebalo biti poznato više informacija.

Zasad nije poznato hoće li liječnik biti pritvoren. 

Napadnuta sestra: Rekao je da mu nije žao i da bi sve ponovio

Napadnuta sestra Indexu je ispričala i što se događalo neposredno nakon brutalnog napada. 

"Budući da sam bila u velikom šoku, nisam uspjela, već je to učinio moj suprug, kojeg sam zvala na mobitel i ukratko mu ispričala što mi se dogodilo. Policajci su ubrzo došli i uzeli naše podatke i izjave. Tom prilikom mi je jedan policajac koji me je saslušavao, a koji je prije toga obavio razgovor s napadačem, rekao da mu je Kedžo izjavio da mu nije žao što je to učinio i da bi opet ponovio isto.

Rekao mi je da će zbog te izjave odmah biti odveden u zatvor. Mene je suprug odvezao na hitnu službu u KB Dubrava, gdje sam bila na obradi od petka oko 20 sati do subote oko 12 sati. Tijekom obrade utvrđeno je da sam u napadu teško tjelesno ozlijeđena, da mi je slomljena kost desne šake. Zadobila sam i podljeve od pada i udara leđima i glavom o tlo, dok su mi na vratu ostale masnice od davljenja. Možda je najozbiljnije bilo to što mi je od stresa opasno porastao krvni tlak na 205/110.

Zbog opasnosti od mogućih posljedica tako visokog tlaka, kao što su moždani ili srčani udar, liječnici su poduzimali sve što je trebalo kako bi mi se tlak vratio na normalne vrijednosti, što je trajalo cijelu noć. Ne moram vam objašnjavati pod kakvim sam stresom još uvijek, gotovo da od tada uopće nisam spavala", požalila se Brkić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.