Policija osumnjičila krivog čovjeka za silovanje u Splitu. Pušten je na slobodu

Screenshot: PU splitsko-dalmatinska

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je jučer kako je priveden muškarac koji je osumnjičen da je u nedjelju šipkom napao 18-godišnju djevojku usred noći te je zatim silovao. Međutim, policija je pustila muškarca na slobodu jer ne postoji osnovana sumnja da je on odgovoran za navedeno kazneno djelo. 

"Provedenim mjerama i radnjama koje su obavljene u sklopu kriminalističkog istraživanja u odnosu na osobu koja je dovedena u službene prostorije, u propisanom roku od 24 sata nije potvrđena osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo, zbog čega je puštena temeljem zakonskih odredbi. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", potvrđeno nam je iz policije.

18-godišnjakinja je napadnuta u nedjelju nešto prije tri sata ujutro u četvrti Kman. Prevezena je u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je kako je zadobila tešku tjelesnu ozljedu u obliku frakture zapešća na ruci. Imala je i lakšu ozljedu na glavi.

Objavljena i snimka nadzorne kamere

Iz policije su odmah pozvali sve građane koji raspolažu korisnim informacijama vezanima uz ovaj slučaj da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu policiju na broj 192 kako bi policijski službenici mogli s njima obaviti razgovor.

U ponedjeljak su objavili snimku nadzorne kamere koja navodno prikazuje muškarca odgovornog za fizički napad i silovanje. Muškarac na snimci prelazi križanje, nakratko se zaustavlja, a zatim se vraća i stoji na cesti. Ubrzo odlazi u smjeru iz kojeg je došao. Snimka nije najbolje kvalitete, pa nije moguće razaznati detalje.

 

Božinović je jučer tvrdio kako je muškarac uhićen zahvaljujući policijskim kanalima, a ne dojavama građana. Naglasio je kako od snimke nije bilo koristi. 

"Od snimke nije bilo pomoći, policijski rad je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim. Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći", naveo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.