Policija objašnjava pasivnost u Kninu: Nije jednostavno uhititi 19 izgrednika pred tolikom gomilom

Foto: Index

NAKON što je Index danas prvi izvijestio o incidentu na ulicama Knina - maršu IX. bojne koja urliče "Za dom spremni!" te pjeva ustaške pjesme, o reakciji policije na licu mjesta i pokrenutim mjerama razgovarali smo s glasnogovornicom Policijske uprave šibensko-kninske, Maricom Kosor.

"Taj je događaj prijavljen i trenutno se prikupljaju saznanja vezana za to", rekla je glasnogovornica. "Istina je da su policajci bili na licu mjesta tijekom incidenta, ali procijenili su da nije pravi trenutak za reakciju. Naši ljudi na terenu imaju diskrecione ovlasti odlučiti je li bolje postupati u tom trenutku, ili pričekati bolje okolnosti. Nije baš jednostavno uhititi 19 izgrednika pred tolikom gomilom ljudi. Htjeli smo izbjeći incident, ali to ne znači da se ništa ne poduzima. Cijeli događaj je snimljen, imamo potrebne dokaze, i prekršitelji će biti sankcionirani", izjavila je za Index Marica Kosor.

Paljenje srpske zastave  

Policija je registrirala još jedan slučaj neprimjerenog ponašanja, paljenje srpske zastave bakljom na glavnoj kninskoj ulici.

"Policija ima snimke i tog događaja. Mogu vam reći da je kriminalistička istraga u tijeku. Već smo identificirali jednog 44-godišnjaka kojeg dovodimo u vezu s tim incidentom, i radimo na tome da otkrijemo identitete ostalih uključenih", rekla je Marica Kosor.  

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.