Policija demantira da je Ukrajinka 27 policajaca zarazila HIV-om

Nije fotografija događaja ni osoba iz teksta Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

MANJI lokalni i neki opskurni portali objavili su informaciju da su se u Lici policajci masovno zarazili HIV-om, koja je po svemu sudeći lažna. 

Informacija koja se proširila glasi da je Ukrajinka u Korenici zarazila desetke policajaca (prema jednoj verziji 27 policajaca) HIV-om, a iz policije je demantiraju. Kako su nam odgovorili iz policije, Policijske uprave ličko-senjska i zadarska ne raspolažu saznanjima da su policijski službenici zaraženi HIV-om.

Iz policije kažu i kako niti jedan policijski službenik u Policijskim upravama zadarskoj i ličko-senjskoj nije zatražio nikakvu vrstu pomoći iz koje bi se moglo zaključiti da je uključen u glasine koje su se pojavile. 

"Obavještavamo da Policijske uprave ličko-senjska i zadarska ne raspolažu saznanjima da su policijski službenici zaraženi AIDS-om, kao što ne raspolažemo niti saznanjima o kojoj ženskoj osobi se navodno radi. 

Skrećemo pažnju kako je podatak o HIV pozitivitetu/nosilaštvu, ako on i postoji, povjerljiv te sam po sebi ne predstavlja kažnjivo ponašanje niti obvezu izvješćivanja javnosti. Dapače, upravo zbog moguće diskriminacije osobe nužno je pridržavati se uzusa profesionalnosti svih koji na bilo koji način mogu doći do te informacije. 

Zaključno vas obavještavamo kako niti jedan policijski službenik u Policijskim upravama zadarskoj i ličko-senjskoj nije zatražio nikakvu vrstu pomoći, a iz koje bi se mogla naslutiti njihova uključenost u glasine koje navodite", stoji u priopćenju policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.