Policija na tragu zajedničkih poslova Ninoslava Pavića, Miroslava Kutle i Ivice Todorića

NESLUŽBENE informacije iz Heinzlove ulice govore nam kako je policijska istraga protiv medijskog tajkuna Ninoslava Pavića u završnoj fazi kao i da istraga nije samo ograničena na sumnjivu kupnju Slobodne Dalmacije nego i na zajedničke poslove Pavića i Miroslava Kutle, kao i oko turističke Agencije Adriaticanet te neposredno i Ivice Todorića.

Tako smo neslužbenim kanalima dobili informaciju kako je posljednjih dana detaljno istraženo poslovanje tvrtke Com.com Ninoslava Pavića koja drži pedeset posto vlasništva nad EPH kao i tvrtke Dalta koju je Pavić kupio od Kutle.

> Isplivali dokumenti: Kako su povezani Pavić, Todorić, Kutle i Podravka?

Naime, Index je već ekskluzivno objavio u veljači ove godine kako je Pavić za 33,62 milijuna kuna kupio tvrtku Dalta koja je bila u sastavu Globus grupe Miroslava Kutle. Kupovina Dalte, koja je imala svega 120 tisuća kuna temeljnog kapitala, realizirala se nakon što je Ivica Todorić od Pavića kupio tek osnovanu tvrtku mStart telekomunikacije koja je bila dijelom tvrtke Com.Com i to za vrtoglavih 43,65 milijuna kuna. Prodaja mStarta predstavljala je za tu godinu 96,2 posto svih prihoda tvrtke Com.Com, a bez Todorićeve kupovine ne bi bila moguća ni kupovina Dalte.

EPH: Nitko nije češljao Com.com

"Nemam informacije o nekom 'češljanju' tvrtke com.com",. odgovorili su nam iz EPH Ninoslava Pavića opovrgavajući priče kako su djelatnici MUP-a provjeravali financijske knjige tog društva. Kažu da načelno nisu za uobičajene provjere poslovanja svoje tvrtke


"Ne mislimo kako uobičajene provjere koje se obavljaju sukladno zakonskim procedurama mogu biti udar na slobodu medija", kažu nam iz Pavićeva ureda odgovarajući na upit tretiraju li istragu kako pritiska na vlastiti medij. Naime, Jutarnji list danas je donio tekst pozivajući se na "neimenovane diplomatske izvore" kako se na Vijeću za nacionalnu sigurnost ne bi smjelo raspravljati o medijima. Štoviše, Pavić je ovih dana otvorio front prema svima onima koji pišu i upozoravaju da istraga protiv njega traje već godinama te da će biti glavna tema VNS-a.

No, nezavisni promatrači na političkoj sceni Hrvatske kao i dio političkih aktera slažu se u mišljenjima kako su zapravo Pavićevi dani - odbrojani. Urednik Novosti Ivica Đikić danas se u posebnom tekstu osvrnuo na nove krakove istrage MUP-a protiv Pavića.

Pavić, Kutle, Kamensko

"Utemeljeno se sumnja da je Pavić dio duga Kutli vratio tako što je za 33.6 milijuna kuna preko svoje tvrtke Com.com kupio bezvrijednu tvrtku Dalta iza koje se skriva Kutle, odnosno Kutlini ljudi koji su istaknuli u uništavanju tekstilne tvrtke Kamensko", piše Đikić u posljednjem broju Novosti. Isto tako, prema Đikiću, treći pravac istrage protiv Pavića ide u smjeru istraživanja poslovanja Adriaticenet. Isto tako, Novosti upozoravaju kako je Pavić već sada sve svoje nade uložio prema novoj vlasti, prije svega SDP-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.