Policajac u SAD-u tijekom uhićenja ozlijedio dementnu ženu, dobio 5 godina zatvora

Screenshot: YouTube/CBS Denver

BIVŠI policajac iz Colorada koji je tijekom uhićenja u lipnju 2020. ozlijedio stariju ženu s demencijom osuđen je u četvrtak na pet godina zatvora.

Austin Hopp, bivši službenik policijske uprave Loveland, pojavio se na sudu okruga Larimer nakon što je priznao krivnju za optužbe vezane uz uhićenje Karen Garner. U tužbi se navodi da je policajac bacio Garner, koja je tada imala 73 godine, na pod te joj stavio lisice, piše NBC News.

Upozoravamo da bi nekim čitateljima ova videosnimka mogla biti uznemirujuća 

"Hopp je iskoristio svoj položaj moći i autoriteta kako bi pokazao svoju snagu. Pritom je zanemario svaki osjećaj za humanost, pokazao alarmantnu razinu kriminalnog razmišljanja te uzrokovao veliku štetu i traumu", rekla je sutkinja Michelle Brinegar.

"U ovom slučaju se ne radi o pogrešci"

"U ovom slučaju se ne radi o pogrešci. Mislim da je Hoppu sada žao, ali da ipak ne razumije što je napravio", kazala je prije nego što je izrekla kaznu.

Hopp je također osuđen na tri godine uvjetne kazne.

Policija je uhitila Garner nakon što je optužena da je iz trgovine Walmart ukrala stvari u vrijednosti od oko 14 dolara. Njen odvjetnik je rekao da ona ima demenciju i senzornu afaziju (nemogućnost prepoznavanja riječi ili smislenih čujnih, vizualnih i taktilnih informacija), zbog čega ima problema s komunikacijom.

Dodao je kako je Garner zbog demencije zaboravila platiti artikle. Na videosnimci uhićenja vidi se kako Garner ide prema svojoj kući i kako joj Hopp govori da stane. No ona je samo zbunjeno slegnula ramenima i nastavila hodati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.